‘Türkiye Almanya’da düşük fiyat konusunda bir numara'

‘Türkiye Almanya’da düşük fiyat konusunda bir numara'
Ferien Touristik’in Genel Müdürü Heinz Bauermeister, Türkiye’nin Almanya’da düşük fiyat konusunda bir numara olduğunu belirtti.


TurizmGüncel – Özel

Almanya’da Coral Travel bünyesinde faaliyet gösteren Ferien Touristik’in Genel Müdürü Heinz Bauermeister, 2019 sezonuna ilişkin TurizmGüncel’de değerlendirmelerde bulundu.

‘’TÜRKİYE SATIŞLARININ YÜZDE 80 BÜYÜMESİNİ HEDEFLİYOR’’

Almanya’dan Türkiye destinasyonuna dönük talepte bir önceki yıla kıyasla yüzde 60-65 artış yaşandığını belirten Ferien Touristik Genel Müdürü Heinz Bauermeister, ‘’Ancak Ferien özelinde konuştuğumuzda durum biraz daha farklı. Örneğin şubat ayında Ferien’in Türkiye rezervasyonları yüzde 170 artış kaydedildi. Kümülatifte ise Türkiye satışlarımızın yüzde 80 civarına büyüyeceğini düşünüyoruz. Sun Express 2019 yaz sezonu için piyasaya ciddi bir Türkiye kapasitesi sundu’’ dedi.

‘’DAHA YAPACAK ÇOK İŞ VAR’’

Heinz Bauermeister, Ferien Touristik’in Almanya’da Coral Travel’ın beklentilerine uygun bir büyüme gerçekleştirip gerçekleştirmediği şeklindeki sorumuza ise, ‘’Elbette daha yapacak çok işi var ancak iyi yolda ilerlediğimizi düşünüyorum. Hissedarlarımız geçtiğimiz iki yıldaki performansımızdan memnun. Almanya pazarında rakiplerimiz var ve bunlar Ferien Touristik’ten büyükler. Öte taraftan Almanya pazarında iyi fiyatlar çıkabilmek için hem OTI’den hem de otellerden büyük destek alıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

2019 TÜRKİYE HEDEFİ 100 BİN YOLCU

Ferien Tourstik olarak 2019 yılı için toplamda 250 bin yolcu planladıklarını açıklayan Bauermeister, 2018 yılında 180 bin yolcuya ulaştıklarını ve bunun 72 bininin Türkiye yolcusu olduğunu açıkladı. Bu yıl Türkiye’ye götürdükleri yolcu sayısının 100 bine ulaşabileceğini ifade den Ferien Touristik Müdürü, bu sayının 110 bine de çıkabileceğini kaydederek ‘’Türkiye’ye daha fazla yolcu götürmek için çalışmaya devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

‘’GERMANIA’NIN İFLASI TUR OPERATÖRLERİ İÇİN FELAKET’’

Germania’nın iflasını Almanya’daki tur operatörleri için ‘felaket’ olarak tanımlayan Bauermeister, ‘’Çünkü Germania Almanya’nın küçük havalimanlarından uçuyordu. Bu nedenle oradaki yolcuları taşıyacak alternatif uçuşlar bulmak kolay değil. Kötü bir zamanda yaşanan bu iflas çok fazla iş ortaya çıkardı. Çünkü sezon yaklaşıyor ve rezervasyonların en yüksek olduğu dönemdeyiz. Ancak Almanya seyahat pazarında, özellikle Türkiye’ye, yeterli uçak kapasitesi mevcut. Türkiye Almanya’da, 2019 sezonunun kazananı olacak.’’ değerlendirmesinde bulundu.

‘’TÜRKİYE FİYATIYLA ALMANYA’D BİR NUMARA’’

Türkiye’nin Almanya’da ‘fiyatıyla’ popüler olduğunu altını çizen Heinz Bauermeister, ‘’Türkiye fiyat konusunda Almanya’da bir numara. Geçtiğimiz yıllarda düşük fiyatlara rağmen Türk otelleri iyi bir servis verdi ve bu da yeniden Türkiye’ye gitme konusunda Almanları cesaretlendirdi. Eğer Türk otelleri servislerini aynı seviyede tutar (ki öğle olacağına inanıyorum) ve fiyatları da çok fazla yükseltmezse Almanya’da başlayan bu trend devam eder. Türkiye için şu anda çok pozitifim.’’ dedi.



Bu Haber 11.03.2019 - 20:26:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.