Türk turistlerin Rus şehri St Petersburg’a ilgisi artıyor

Türk turistlerin Rus şehri St Petersburg’a ilgisi artıyor

Türk turistlerin, Rusya’nın turistik kenti St Petersburg’a dönük ilgisinin arttığı belirtildi.


Rusya’da kuzeyin başkenti olarak kabul edilen St. Petersburg’un valisi Aleksandr Beglov, kente Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İran’dan çok daha fazla turist geldiğini söyledi.

GazetemRu’nun yerel TV kanalı 78 TV’den aktardığı habere göre Beglov, yaptırımlardan sonra yabancı turist dağılımında büyük değişiklikler olduğunu belirterek, “Artık Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, İran, Türkiye ve diğer doğu ülkelerinden daha fazla turiste ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu.

Şehrin aynı zamanda hava köprülerinin kurulmasına yardımcı olduğuna da değinen St. Petersburg Valisi, bu yıl Çin ve İran’a direkt uçuşların başladığını, Çin’den gelen organize turist grupları için vizesiz rejimin açılmasını beklediklerini ifade etti.

İran ile vizesiz bir rejim üzerinde anlaşmaya varıldığını hatırlatan Beglov, “Hindistan havayolları ile Delhi ve Mumbai’ye direkt uçuşlar açmak için görüşüyoruz. Asya ve Ortadoğu ülkeleri ile temasların geliştirilmesi önemli. Asya-Pasifik bölgesi ve Orta Doğu ülkelerinde yaklaşık 3,5 milyar insan yaşıyor. Bu, turizm için çok büyük bir pazar” dedi.

Beglov, aynı zamanda Arap ülkelerinden gelen gezginlerin diğer ülkelerden gelen turistlerden altı kat daha fazla yurtdışında harcama yaptığına dikkat çekerken, dört ve beş yıldızlı otellere olan talebi artırdıklarını, genellikle büyük aileler ve gruplarla 10 ila 14 günlük uzun süreli gezileri tercih ettiklerini sözlerine ekledi.



Bu Haber 27.05.2023 - 10:56:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.