Türk turistler yılbaşını hangi ülkelerde geçirmek istiyor?

Türk turistler yılbaşını hangi ülkelerde geçirmek istiyor?
Seyahat sitesi momondo, “Türkler yeni yıla nerede girmek istiyor?” sorusunun peşine düştü. momondo verilerine göre yurt içinde en çok uçuş araması yapılan destinasyon Almanya. Diğer yandan momondo verileri, Noel ve Yeni Yıl tatili için Türkiye’yi hangi ülkelerden turistlerin ziyaret edeceğini de ortaya koyuyor.


Yeni yıla farklı bir ülkede girmek isteyenler, bu günlerde seyahat planlarına son halini vermekle uğraşıyor. Peki Türk seyahatçilerin en çok seyahat etmek istediğ ve en çok uçak bileti aradığı destinasyonlar hangileri? Seyahat arama sitesi momondo’nun verilerine göre 2017’yi karşılamak için yurt dışına seyahat edeceklerin favorisi Almanya. Diğer yandan Noel ve Yeni Yıl tatilinde de Türkiye’yi en çok Alman turistler ve gurbetçiler ziyaret edecek.

ALMANYA İKİ SIRA BİRDEN İLERLEDİ

Seyahat sitesi momondo’nun verilerine göre, Türk seyahatçilerin 2017’ye girmek için yurt dışında en çok tercih edeceği ülke Almanya. Bu veri, geçtiğimiz yıl üçüncü sırada yer alan Almanya’nın popülaritesini yaklaşık yüzde 8 oranında artırdığını gösteriyor. Almanya’ya yönelik en çok uçuş araması sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara’dan yapılıyor.

UKRAYNA İKİNCİLİĞE GERİLEDİ

İkinci sırada ise Ukrayna yer alıyor. Bu durum, geçtiğimiz yıl Türk turistlerin yeni yıla girmek için en çok gitmek istediği ülke olan Ukrayna’nın bir sıra gerilediğini de ortaya koyuyor.

İTALYA HER ZAMANKİ GİBİ GÖZDE

Türk turistlerin yurt dışındaki üçüncü tercihi, Roma, Venedik ve Floransa gibi şehirleriyle her daim en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer alan İtalya. Başka bir deyişle Türkiye’den İtalya’ya gidecek olanların sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında azalsa da, İtalya halen gözde bir destinasyon. Yeni yıla en çok İtalya’da girmek isteyenlerse yine açık ara farkla İstanbullular.

BİRLEŞİK KRALLIK ZİYARETÇİLERİ YÜZDE 35 ARTACAK

Dördüncü sırada Hollanda’ya gitmek isteyen turistler yer alırken, beşincilik koltuğunda Fransa’yı ziyaret etmek isteyenler bulunuyor. İlk 10’da yer alan diğer ülkelerse sırasıyla Türk ziyaretçilerin sayısını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 35 oranında artıracak olan Birleşik Krallık, İspanya, Çek Cumhuriyeti, KKTC ve ABD.

TÜRKİYE’YE EN ÇOK ZİYARET ALMANYA’DAN

Peki, Türkler bu ülkeleri ziyaret ederken, Noel ve Yeni Yıl tatillerinde Türkiye’yi en çok hangi ülkelerin vatandaşları ziyaret edecek? momondo verilerine göre bu listede de Almanya ilk sırada. Üstelik geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 74’lük artışla! Almanların ve Almanya’daki gurbetçilerin tatil döneminde en çok ziyaret edeceği şehirler ise İstanbul ve Antalya olacak.

DANİMARKA ATAKTA, RUS TURİSTLER TAKİPTE

İkinci sırada İstanbul, Antalya ve Alanya’yı ziyaret etmeyi planlayan Danimarkalılar bulunuyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ardından sayısı hızla artan Rus turistler üçüncü sıraya yerleşiyor. Yine de Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 73 azalmış durumda. İsveçliler dördüncü, sayısı yaklaşık yüzde 9 oranında artan İngilizler ise listenin beşinci sırasında. İlk 10’da yer alan diğer ülkelerse sırasıyla Finlandiya, İsviçre, Hollanda, Ukrayna ve Avusturya.

ABD İLK 10’A GİREMEDİ

İlk 10’da Avrupa dışı herhangi bir ülke yer almazken, Avrupa dışındaki kıtalara bakıldığındıysa Amerika kıtasından en çok ABD’lilerin, Afrika kıtasından ise en çok Faslılar’ın Türkiye’yi ziyaret edeceği görülüyor.

”ÜLKE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK”

momondo Türkiye Sözcüsü Serpil Öztürk, sonuçları şöyle yorumladı:

”Yılbaşı haftası, Türk turistlerin yurt dışına en çok seyahat ettiği dönemler arasında yer alıyor. Benzer şekilde Noel ve Yılbaşı haftalarında, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçilerin sayısı da önemli ölçüde artıyor. Bu nedenle araştırmamızda hem Türk turistlerin hem de Türkiye’ye gelecek turistlerin tercihlerini değerlendirdik. En ilginç sonuçlardan biri, Almanya’nın her iki tarafta da liderliği göğüslemesi.''

Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

”Türkiye’ye yönelik ilgisi geçen yılın aynı dönemine göre en çok artanlarsa yüzde 161’lik artışla İsviçreli turistler. Diğer yandan geçtiğimiz aylarda yaşanan düşüşün ardından Rus turist sayısının yeniden yükseliş trendine girmesinin ülke turizmine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”


Bu Haber 07.12.2016 - 10:59:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.