Türk Hava Yolları'nda istifa dalgası

Türk Hava Yolları'nda istifa dalgası
Türk Hava Yolları'nda, aralarında müdürlerin de bulunduğu 100'e ykın çalışanın istifa ettiği bildirildi.

Sendika üyesi olmayan çalışanlara ilişkin yeni ücret düzenlemesini geçtiğimiz günlerde duyuran Türk Hava Yolları'nda teklifi kabul veya reddetmek için personele verilen sürenin dolmasının ardından istifa dalgası yaşandı.

Airporthaber'de yer alan bilgiye göre, aralarında Uçuş Operasyon Çözümleri Müdürü Murat Gökten, Dijital İş Geliştirme Müdürü Şeyda Tartar'ın da bulunduğu bazı müdürlerle birlikte 100'e yakın çalışan istifasını sundu.

THY tarafından kapsam dışı personele sunulan ve 1 Ağustos 2020’den itibaren geçerli olacağı belirtilen sözleşme için 11 Ağustos 2020 mesai bitimine kadar süre verilmişti. Verilen tarih içerisinde çalışanların yeni ücret tarifesini kabul edip etmediğini bildirmesi istendi.

Yeni düzenlemeyle birlikte ücretlerde ciddi bir kayıp oluşurken 2021 yılın sonuna kadar da ikramiye ödenmeyeceği personele duyuruldu.

İstifalar arka arkaya geldi

THY Yönetimi tarafından dayatılan sözleşmeye imza atmayan çok sayıda çalışan istifa kararı aldı. Aralarında Uçuş Operasyon Çözümleri Müdürü Murat Gökten, Dijital İş Geliştirme Müdürü Şeyda Tartar’ın da bulunduğu bazı müdürlerle birlikte 100’e yakın çalışan istifasını sundu.

İstifaların önemli bir bölümünü THY’nin en kritik departmanlarından biri olan Bilişim Teknolojileri Departmanı’nda (IT) yaşanması dijital altyapı açısında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.



Bu Haber 11.08.2020 - 15:47:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.