Türk Hava Yolları, Singapurlu şirketle yaptığı anlaşmadan çekildi

Türk Hava Yolları, Singapurlu şirketle yaptığı anlaşmadan çekildi
Türk Hava Yolları'nın, ikram hizmeti tedariki için Singapurlu SATS ile imzaladığı niyet anlaşmasını feshettiği belirtildi.


Türk Hava Yolları (THY) ile Do&Co arasında yaşanan sorun sonrası alternatif ikram şirketi olarak adı gündeme gelen ve THY'nin ön görüşme yaptığı Singapurlu SATS ile görüşmeler sonlandırıldı. Hatırlanacağı üzere İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması ile birlikte söz konusu havalimanında ikram hizmeti tedariki hususuna ilişkin, SATS Ltd (SATS) iştiraki olan SATS Investments Pte. Ltd. (SIPL) ile bir niyet anlaşması imzalanmıştı. Ön anlaşmanın ardından THY, bir sözleşme ile söz konusu niyet anlaşmasının süresinin uzatıldığını kamuya duyurmuştu. THY'den yapılan açıklamada Yönetim Kurulu toplantısında Singapurlu şirket ile görüşmelerin sonlandırıldığı ve taraflar arasında imzalanan niyet anlaşmasının feshedildiği öğrenildi.



50 BİN TL SERMAYESİ VARDI

Hatırlanacağı üzere THY ve Singapurlu SATS, 17 Ocak 2018 tarihinde Sats Food Turkey Gıda Hizmetleri A.Ş adlı bir şirket kurmuştu. Beşiktaş'taki Maya Park adresinde kurulan 50 bin TL sermayeli şirketin yönetim kurulu başkanı Charles Hungate, yardımcısı ise Kumar Marie olmuştu. Şirketin açıklama bölümünde ise, uçaklar, trenler ve diğer ulaşım araçları için kabin iaşesi tedarikinde bulunmak dahil yemeklerin hazırlanması amacıyla gıda maddelerini üretmek ve işlemek, her türlü şirket için ikram hizmetleri sunmak, her türlü kamu kurumu ve özel kurum tarafından düzenlenecek ikram hizmetlerine ilişkin ihalelere katılmak ve havaalanları yer hizmetleri yönetmeliği uyarınca her türlü faaliyette bulunmak yer aldı. Kaynak: Kerim Ülker - Dünya


Bu Haber 19.07.2018 - 16:20:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.