Türk Hava Yolları ile ilgili iki önemli iddia

Türk Hava Yolları ile ilgili iki önemli iddia

Türk Hava Yolları'nın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nı satın almak için girişimde bulunduğu, yeni havalimanına da ortak olmak istediği belirtildi.


Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Cebeci'nin iddiasına göre, THY bir yandan Sabiha Gökçen Havalimanını satın almak için uğraşırken bir yandan da İstanbul Havalimanı'na ortak olmak istiyor.

"THY'den 3 flaş gelişme" başlığıyla bir yazı kaleme alan Cebeci, "Yeni havalimanı tam kapasite ile açılıncaya kadar İstanbul'un ikinci büyük havalimanı olan Sabiha Gökçen'i THY alıyor. KAP yani Kamu Aydınlatma Platformu'na henüz bildirilmedi ama sonuç değişmeyecek gibi görünüyor" iddiasını ileri sürdü.

"Yapımı süren ikinci pist ve yeni ek terminalle kapasitesi 63 milyon yıl/yolcuya kadar yükselecek olan Sabiha Gökçen'in Malezyalı işletmecisinin ne zaman THY'ye devredeceğini bilmiyorum. Ama çok uzak görünmüyor" diyen Cebeci, şöyle devam etti:

— Bu alım işleminin tamamlanmasından sonra Türk Hava Yolları bu havalimanından uçuşlarını daha da yoğunlaştıracak.

— Bazı uzun uçuşların da başlayacağı gelen bilgiler arasında Son bir yılda yolcu sayısı yüzde 11 artarak 30 milyona dayanan Sabiha Gökçen Havalimanı Anadolu yakasında ulaşım rahatlığı ile giderek tercihlerin arttığı bir havalimanı haline geliyor.

— Son günlerde hızla yayılan bir söylenti hızla yayılıyor. İddiaya göre THY İstanbul Havalimanı'nın iki ortağı Limak ve MNG hisselerini satın almak için girişimlerde bulunuyor. İki ortağın yüzde 20 hisseleri için 200'er milyon Euro ödeneceği ve THY'nin yeni havalimanı ortaklığının yüzde 40'la kesinleşeceği çok konuşuluyor. Ancak taraflardan henüz bir açıklama gelmedi.



Bu Haber 31.10.2018 - 08:10:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.