Türk dizilerinin İtalyan hayranları İstanbul’a geldi

Türk dizilerinin İtalyan hayranları İstanbul’a geldi

Türk yapımı diziler ve filmler tüm dünyanın olduğu gibi İtalyanların da gözdesi haline gelmiş durumda. Pandemi döneminde tüm dünyanın eve kapandığı zamanlarda Türk dizilerini keşfedip Türkiye’yi ziyaret eden İtalyan hayranlar, Türkiye’yi çok sevdiklerini belirtiyor. Hatta dizileri izlemekle kalmayıp, Türk dizilerinden Türkçe bile öğrendiklerini ifade ediyor.


‘Sen Çal Kapımı’ dizisi ile başlayan yolculuklarına gündemde olan diziler dışında bizlerin bile unuttuğu yıllar önce yayınlamış Türk dizileriyle devam ediyorlar. Dizilerden öğrendikleri Türkçe kelimeler, Türk oyuncular zamanla Türkiye sevgisine evirilmiş durumda. Türkiye için elinden gelen her şeyi yapmak isteyen İtalyan hayranlar, çeşitli vakıflara hayranı oldukları oyuncular adına bağış kampanyası başlatıp, topladıkları bağışlarla Türkiye’ye destek oluyorlar.

“Dizi turizmi ülke ekonomimize katkıda bulunuyor”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Yeşilyurt, TÜRSAB Incoming İhtisas Başkanı Aylin Özsavaş, TÜRSAB Başkan Danışmanı Tansu Demir’den oluşan TÜRSAB Heyeti; Antonella Imparato, Barbara Astare Marmo, Betty Pedroni, Enza Mabea, Francesca Odato, Pina Presti, Margherita Russo, Stella Spiga, Franca Spiga, Maria Moretto, Teresa Schettini, Anna Esposito, Elisabetta Esposito, Michale Scarchini, Alberto Biancalana, Antonella Campidonico, Angerla DeFortuna, Anna D’Ambrosio, Adele Buoninfante, Alberto D’Auria’dan oluşan İtalyan hayranları TÜRSAB’a ait Garibaldi Binasında gerçekleşen etkinlikte karşıladı.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Yeşilyurt gerçekleşen etkinlikte; “Farklı kültürler her zaman turizmi destekler, zaten yurtdışı seyahatlerin en büyük amacı farklı kültürleri tanımak, farklı gastronomik lezzetleri tanımaktır. Dizilerde buna en kolay etki eden etmen” ifadeleriyle dizi turizminin Türkiye açısından önemini açıkladı.

“Dizileri ve filmleri dünyanın bütün ekonomileri kullanıyor”

TÜRSAB Incoming İhtisas Başkanı Aylin Özsavaş ise “Dizi ve filmlerin destinasyonlara katkısını, defalarca gündeme getirdik TÜRSAB olarak, paneller düzenledik, önümüzdeki dönemde de Tesiyap ile iş birliğine gireceğiz bununla ilgili. Dizi ve filmlerin Türkiye’ye ve bizim destinasyonlardaki tanıtımına etkisi büyük. Bugün bile bu ortamda görüyoruz ve yaşıyoruz. Dizileri filmleri izleyerek Türkiye’ye gelmek istediler. Bunu dünyanın bütün ekonomisi kullanıyor. Her anlamda bu çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız” diye konuştu.


“İnsanlar daha gitmeden diziler ve filmler sayesinde destinasyonları tanıyor”

TÜRSAB Başkan Danışmanı Tansu Demir ise; “Destinasyonlar ve ülkeler artık dünya genelinde turizmden daha fazla pay alabilmek için tanıtım ve pazarlama stratejilerinde farklılaşma yaratmak üzere çalışıyorlar. Bu çerçevede son yıllarda hızla büyüyen dizi ve film endüstrisi, destinasyon tanıtımında çok önemli bir misyon üstleniyor. Film ve dizilerin yardımıyla potansiyel turistlere, destinasyonlar ve onların çekici özellikleri çok hızlı bir şekilde tanıtılabiliyor. İnsanlar daha o destinasyona gitmeden diziler ve filmler sayesinde orayla ilgili kolayca bilgi edinmiş oluyorlar. Bugün sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuz bu tarihi ve güzel bina da Türk-İtalyan dostluğunun göstergesi olan yapılardan biri. Seyahat acentalarının 50 yıllık meslek kuruluşu olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak, kültür-sanat ve turizmin birbiriyle olan bağını daha da pekiştirmek için Garibaldi binasının işletmesini üstlendik. Birliğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kültürel ve sanatsal etkinlikleri desteklemeye devam edecek” cümleleriyle Türk-İtalyan dostluğunun daha da pekişerek devam edeceğini ifade etti.



“Bir gün Taksim’de çekim yaparken karşılaştık”

Etkinlikte değerlendirmelerde bulunan Sen Çal Kapımı dizisinin görüntü yönetmeni Hakan Gencan “Avrupa’nın çoğu ülkesinde birinci olmuş bir dizi, ekstra gurur duyuyoruz bununla, mutlu ediyor. Yaptığımız işin ne kadar keyifli ne kadar kalplere dokunduğunu görüyoruz. Sosyal medyayı aktif kullanıyorum, kamera arkalarımız çok oldu, sağ olsunlar oradan takip ettiler. Bir gün Taksim’de çekim yaparken karşılaştık, çok da mutlu olduk. Mutlu ediyor bizi bu durum” ifadeleriyle İtalyan hayranların bu sevgisinin tarifini bu cümlelerle açıkladı.

“Pandemi döneminde Türk dizilerini keşfettik”

Sen Çal Kapımı dizisinin Facebook hayran sayfasının kurucusu Anotella Imparato ise “Pandemi döneminde evde kaldığımız için mecburen televizyona yöneldik, Türk dizilerini keşfettik. Bir kısmı direk olarak çevrildi bir kısmı ise alt yazılı olarak çeviriliydi. Orada sizin Türk kültürünüzü keşfetmeye başladık. Özellikle Sen Çal Kapımı dizisi dikkatimizi çekmişti. Bizde bir arkadaşımla birlikte hayran sayfası kurmaya karar verdik. Sayfamıza sadece İtalya’da değil bütün dünyada bir katılım olmaya başladı. Türk kültürü çok dikkatimizi çektiği için biraz daha tanımak için buraya geldik, Türkler için bir şeyler yapmak istedik. Özellikle, şiddete uğrayan kadınlar, otizmli çocuklar, şiddete uğrayan hayvanlar ve orman yangınları için paralar toplamaya başladık. Bunları kendi ülkemiz için de yapıyoruz ama daha çok Türkiye’ye yardım etmek istedik çünkü Türk kültürünü çok sevdik. Türk dizileri, Türk ve İtalyan yakınlaşmasına sebep oldu.” ifadelerini kullandı.



Türk dizilerinin İtalyan hayranlarının açtığı Sen Çal Kapımı dizisinin fan sayfası We Love SÇK Fan Group isimli sayfanın takipçi sayısı 24 bin 500'e ulaşmış durumda.



Bu Haber 24.09.2022 - 20:36:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.