Türk-Alman Ekonomi Forumunun içinde 'Turizm Komitesi' de olacak

Türk-Alman Ekonomi Forumunun içinde 'Turizm Komitesi' de olacak

Didim’e gelen Alman turizmcilerin katılımıyla, ‘Turizmde Destinasyonun Önemi’ başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde konuşan DRV Başkanı Fiebig, Türkiye ile Almanya arasında bir ekonomi forumu kurulacağını ve forum içinde bir de turizm komisyonu bulunacağını açıkladı.


Moderatörlüğünü Hüseyin Baraner’in yaptığı panelde konuşan Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye'nin Avrupa piyasalarında önemli rol oynayan bir konuma geldiğini belirterek, "Türkiye, piyasada yeniden iyileşti ve hatta 2015 sayılarını yakaladı. Türkiye'nin verdiği hizmet, dostluk ve misafirperverliğin Avrupa destinasyonlarında bulunamadığı için Türkiye’nin alternatifi ve yedeği yok. Bu nedenle turistler yeniden Türkiye’ye döndü ve Türkiye eski rakamlarını yakaladı’’ ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE-ALMANYA EKONOİMK FORUMUNUN İÇİNDE TURİZM KOMİTESİ DE OLACAK

Almanya ile Türkiye arasındaki turizm ilişkisinin temelini iki ülke halkı arasındaki dostluğun oluşturduğuna işaret eden Fiebig, konuşmasının devamında şu noktaların aştını çizdi:

"Biz bu başarıyı 30-40 yıldır turizm sektörünün paydaşları arasında yaşanan dostlukta da gördük ve yakaladık. Türkiye, 2018 sezonunda Avrupa’daki ülkeler arasında İspanya'dan sonra ikinci sıraya oturdu. Geçen ay Federal Almanya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Ankara'ya geldi. Yakın tarihte de Türkiye-Almanya arasında bir ekonomi forumu kurulacak. Bu forum içerisinde bir de turizm komitesi olacak. Alman Bakan, bu forumda turizm komitesine başkanlık etmemi istedi. Bizlerin devamlı temasta olmamız lazım. Turizmciler ne kadar temasta olursa, o kadar netice alınıyor.

didim

ATABAY: YATIRIM İÇİN İKİ YER BELİRLEDİK

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise konuşmasında “Alman Seyahat Birliği'nin başkanı ile yetkililerinin ilçemizde olması, gerçekten çok önemli. İlçelerin destinasyonların da yerel yönetimlerin önemi çok fazla. yabancıların kentlere gelip yatırım yapabilmesi için, o yatırımlardan sonra da Avrupalı misafirlerin gelebilmesi, şehrimizin derli toplu ve düzgün olması için 5 yıldır çaba sarf ediyoruz" dedi. ‘’İlçemizde yatırımcılara yer açabileceğimiz iki nokta belirledik diyen Atabay, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

‘’Bunlardan birincisi 3. Koy, diğeri ise Fevzipaşa bölgesi. Bu arazilerin hepsi Turizm tahsisli alanlar. Bizler Alman halkını ve yatırımcılarını şehrimizde ağırlamak istiyoruz"

DİDİM KONUŞULDU

Toplantıda dünyadaki turizm hareketleri ışığında Didim, bölge ve ülke turizmi değerlendirildi. Didim’in mevcut durumuyla yapabilecekleri konuşuldu, potansiyelinin değerlendirilmesi için atılması gereken adımlar ve yapılabilecek yatırımlar istişare edildi. Turizmin gelişen alanlarından Didim destinasyonunun alabileceği pay hakkında fikirler alındı. Turizmde öne çıkmış yabancı ve yerel rakip destinasyonlar arasında avantajları ve eksiklikleri değerlendirildi.

Katılımcılar Didim’in tarih ve kültür birikimi, ılıman iklimi, açık ve temiz havası, son yıllarda ses getiren festivalleri ve organizasyonları ile kendine avantaj sağladığını vurgulayarak ilçenin potansiyelinin değerlendirilmesi için PR çalışmaları yapılması, Avrupa seyahat acenteleri ile işbirliği ve acente sahiplerine dönük ilçe gezilerinin planlaması gerektiği vurgulandı.

Katılımcılar ayrıca, ilçe turizminin geliştirilmesi için sosyal medya tanıtımları, butik konaklama tesislerinin arttırılarak öne çıkarılması, villa turizmi ve yerel lezzetlerin tanıtılması gibi konularda tavsiyelerde bulundu.

KİMLER KATILDI?

Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ev sahipliğinde, D-Marin Didim Yat Kulübünde düzenlene toplantıya, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, DRV Başkanı Norbert Fiebig, DRV yöneticisi Volker Adams, Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Hikmet Atilla, Accor zincir oteller grubu Avrupa sorumlusu ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Michael Hartmann, tur operatörü Studios'un temsilcisi ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Ernst Kölnsberger, Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden FTI'nın destinasyon Müdürü Hicabi Ayhan, Sancarbarlaz Seyahat Acentesi sahibi ve DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Önder Sancarbarlaz ile TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Kantaroğlu’nun yanı sıra, çok sayıda turizmci katıldı.



Bu Haber 13.11.2018 - 12:47:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet sipahioğlu 13.11.2018 - 02:49

    Didim de düzenlenen ve çok uzun yıllardır hayal edilen muhteşem bir etkinlik .Belki daha fazla katılımcı ve özellikle Turizm Otel yatırımcısı katılmak isterdi çünkü DİDİM Bölgesinin özellikle kaliteli otel yatırımcısına çok ihtiyacı var. Didim çok sayıda Turizm arazisi OTEL yapılmayı bekliyor.Çok yakında özellikle Spor Turizmi ve özellikle BASKETBOL CAMİASIN da da DİDİM adı daha sık duyulması için çalışıyoruz.Doğası muhteşem tarihi yaşam kolaylığı ile DİDİM yatırımcıları bekliyor.Emeği geçen her kese teşekkürler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.