Turizmi Teşvik Kanununun 15 maddesinin iptali isteniyor

Turizmi Teşvik Kanununun 15 maddesinin iptali isteniyor
Cumhuriyet Halk Partisi, turizm sektöründeki yatırımlar ve tahsislere kökten değişiklik getiren yasa değişikliğini ;anayasa Mahkemesine götürdü.

Geçtiğimiz temmuz ayında yasalaşan Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 15 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapıldı. Yasadaki 26 maddeden 15’inin iptali için hazırlana dilekçeyi, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Anayasa Mahkemesine sundu.

Anayasaya aykırı

Turizmi Teşvik Kanunu ve Bazı Kanunlar Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Anayasaya aykırı olduğunu belirten Engin Altay, itirazla ilgili erken ve hızlı bir karar alınmasını beklediklerini kaydetti. Altay, “Ormanlarımız, kıyılarımız, meralarımız rant kapısı olarak görülemez; hepimizindir, insanlarındır, hayvanlarındır, bitkilerindir bütün canlılarındır" ifadelerini kullandı.

“Merkezi idare işi gücü bıraktı kıyılardaki şezlong ve çadırla uğraşıyor”

26 maddelik kanunun 15 maddesinin iptali için Anayasaya başvurduklarını yineleyen Engin Özkoç, "Bu kanunda turizmi teşvik yok. Ormanları, meraları, kıyıları tek adama devir var. Yerel yönetimlerin yetkilerini özellikle kıyılarda ve turizm alanlardaki yetkilerini saraya devretme var. Bütün ormanlarımızı rant kapısı gören bir yaklaşım var. Bütün ormanlar turizm merkezi ilan edilemez. Merkezi idare işi gücü bıraktı kıyılardaki şezlongla, çadırla uğraşacak" ifadelerimi kullandı.



Bu Haber 14.09.2021 - 20:18:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.