Turizmciler bayram tatilinde 500 milyon lira ciro bekliyor

Turizmciler bayram tatilinde 500 milyon lira ciro bekliyor
Kısa süreli Ramazan Bayramı’nda tatilcilerin tercihi Egeli turizmcileri mutlu etti. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, erken rezervasyona alışan yerli turistin tatilde daha çok Ege’yi tercih ettiğini söyledi. İşler, bayramda 500 bin kişinin turizm hareketliliğinden 500 milyon liralık ciro beklediklerini dile getirdi.


Bakanlar Kurulu bu yıl Ramazan Bayramı’nda idari tatil kararı alma gereği duymadı. Resmi tatil, 14 Haziran 2018 Perşembe (arife) günü öğleden sonra başlayacak. Arife günüyle birlikte toplam üç buçuk gün sürecek Ramazan Bayramı tatili 17 Haziran 2018 Pazar günü sona erecek.



500 BİN YOLCU, 500 MİLYON LİRA CİRO

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “şeker bayramı” olarak da anılan Ramazan Bayramı’nda gerek turizmcilerin ve gerekse tatilcilerin “şeker gibi bayram” yaşayacağını söyledi. İşler, “Kısa bayram tatilinde yaklaşık 500 bin kişinin turizm hareketliliğinin 500 milyon liralık ciroya yol açacağını tahmin ediyoruz” dedi.

''EKONOMİYE CAN SUYU''

Mehmet İşler, tatil, alışveriş ya da aile, akraba ziyareti amaçlı hareketliliğin turizm sektörünün tüm paydaşlarının yararına olacağının altını çizdi. “Bu hareketlilik durağan turizmimize, ekonomimize can suyu verecek. Ulaşım, konaklama, yiyecek içecekle birlikte tüm yan sektörler bu hareketlilikten payını alacak” diyen İşler,  sözlerini şöyle sürdürdü:

''DOLULUKLAR YÜZDE 100''

“Dört buçuk günlük kısa bayram tatili dinamik yapısıyla ekonomiyi destekleyen turizmimizi hareketlendirdi. Tatil beldelerindeki tesislerimiz günler öncesinden yüzde 100 doluluk oranlarını yakaladı. Yerli turistimiz de erken rezervasyona ve bunun getirilerine alıştı. İyi hizmet, iyi fiyat veren genç ve kaliteli tesislerimizdeki doluluk oranlarının yüksekliğinde erken rezervasyon kampanyası da etkili oldu.”

Yabancı turistler daha çok endüstriyel turizmin yapıldığı Antalya’daki otellere rağbet ederken yerli turistlerin özellikle Ege Bölgesi’ndeki tatil yörelerini ve turistik tesisleri tercih ettiğini anlatan Mehmet İşler, şu görüşleri dile getirdi:

''DAHA ÇOK EGE TERCİH EDİLİYOR''

“Vatandaşlarımızın tatil için daha çok Ege’deki yöreleri ve tesisleri tercih ettiğini görüyoruz. Kuzeyde Assos’dan güneyde Fethiye’ye uzanan, merkezinde İzmir’in bulunduğu Ege rivierası yerli tatilcilerin göz bebeği. Bu bölge iklimi, gastronomi zenginliği ve özellikle yaşam tarzıyla çekim merkezi oluşturuyor, tatil tercihlerinde öne çıkıyor. Coğrafi konumu ve Yunan adalarına günübirlik ziyaret olanağı da bir başka tercih nedeni.”

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde kısa bayram tatilini vatandaşlarımızın en iyi biçimde değerlendireceğine inandığını söyledi. İşler, tüm vatandaşlara ve tatilcilere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bayramlar diledi.


Bu Haber 11.06.2018 - 11:33:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.