Turizmciler anlattı: Yılbaşı tatili satışları nasıl gidiyor?

Turizmciler anlattı: Yılbaşı tatili satışları nasıl gidiyor?
Yılbaşı tatili satışlarını değerlendiren turizmciler, ilginin yüksek olduğunu belirtiyor.


Tuizmcilerin yılbaşı tatil stışlarından memnun olduğu belirtiliyor. Sabah'tan Betül Alakent'e konuşan turizmciler, yılbaşında 250 bin kişinin tatile çıkacağını ve otel doluluklarının yüzde 90'a ulaşacağını belirtiyor.

YÜZDE 15'İ YURTDIŞINA GİDECEK

Yurtdışında Kıbrıs öne çıkarken, özellikle Bulgaristan, Yunanistan gibi komşu ülkeler Türk tatilci akınına uğrayacak. Bu yıl bireysel alımlar ve paket turlarla yaklaşık 500 milyon TL'lik hacim oluşacak. Geçen yıl 1 Ocak'ın pazar gününe denk geldiğini hatırlatan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Bu yıl 1 Ocak'ın pazartesi gününe gelmesi ve tatilin 3 güne çıkması sektörü ciddi oranda hareketlendirdi. Üye acentelerimizden aldığımız bilgiye göre yılbaşı turlarında 2018'e göre ortalama yüzde 30 artış yaşandı" dedi. Yılbaşı tatilinde 2 gece 3 gün ve 3 gece 4 günlük turlara yönelik yüksek talep olduğunun altını çizen Ulusoy, "Bununla birlikte yılbaşı tatilini kapsayan 3 günlük sürede günübirlik turlar da ilgi görüyor" diye konuştu. Ulusoy, tatile çıkacakların yaklaşık yüzde 15'inin yurtdışını tercih ettiğini belirtti.



TÜROFED Başkanı Osman Ayık da, yılbaşında kayak otellerinin öne çıktığını belirterek, "Bu otellerin hemen hepsinde rezervasyonlar yüzde 90'ları yakaladı. Önümüzdeki 10 günde yüzde 100'ü yakalar" dedi. Ayık, açık olan kıyı otellerinde de sanatçılı programların düzenlendiğini aktardı.

ULUDAĞ YİNE GÖZDE

Jolly Tur Pazarlama Direktörü Yasemin Develioğlu, yılbaşında yine Uludağ'ın ön plana çıktığını belirterek, "Ayrıca Bursa Gölyazı, Kars, Abant, Kartepe, Ilgaz ve Palandöken turlarına da yoğun bir rağbet var" dedi. Bu yıl kültür turlarına da yoğun ilgi olduğunu belirten Develioğlu, geçen yılın aynı dönemine göre satışların iki kat arttığını kaydetti.

'KURU SABİTLEDİK'

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, satışların bu yılbaşında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 arttığını belirterek, "Yaklaşık 3 bin kişiyi yurtdışına taşıyacağız. Kontenjanımızın yüzde 90'ını doldurduk. Bu yıl Bulgaristan kayak turları ve Kuzey Işıkları turları yoğun ilgi görüyor. Özellikle 2 gece 3 günlük turlara ilgi yüksek" dedi. Kurdaki hareketliliği turlarına çok yansıtmadıklarını vurgulayan Onaran, "Kur 4.54 olduğunda biz bunu 4.34'te sabitledik, kur desteği yaptık" diye konuştu.

''YÜZDE 90-100 DOLULUK BEKLEMİYORUZ''

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran ise, Antalya'ya dönük yılbalı tatil hareketinin daha çok Burdur, Konya, Isparta gibi yakın şehirler ve uçakla ulaşımın rahat olduğu İstanbul'dan kaynaklandığını ifade etti. Yılbaşı etkinliği yapan otellerin yüzd 70-80 civarı dolulupa ulaştığını kaydeden Duran, dolulukların yüzde 90-100  seviyesine çıkmasını beklemediklerini söyledi.






Bu Haber 28.12.2017 - 10:15:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.