Turizmciler ABD-Türkiye geriliminin sektöre etkisi konusunda ne diyor?

Turizmciler ABD-Türkiye geriliminin sektöre etkisi konusunda ne diyor?
ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin sektöre etkilerini değerlendiren turizmciler, bu ile yaşanan gerilimin birçok ülkeyi birleştirdiği görüşünde. Turizmciler, 2019 sezonunda yeni 'rekorlar' kırılacağını belirtiyor.


Turizmciler, ABD ile Türkiye arasında yaşanan ve yaptırım uygulanmasına varan siyasi gerilimin sektörü etkilemeyeceği görüşünde.



Sabah'tan Betül Alakant'e konuşan turizmcilerden Diana Travel'ın Yönetim Kurulu Üyesi Burak Tonbul, ABD ile yaşanan gerginliğin birçok ülkeyi birleştirdiğini ve AB ile Türkiye ilişkilerini de pozitife çevirdiğini ileri sürdü.

TONBUL: 2019'DA ALMANYA'DA TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILACAK

Siyasetteki pozitif gelişmelerin anında turizme yansıdığını kaydeden Tonbul, Almanya'dan Türkiye'ye 2019 yılı için yoğun talep olduğunu ifade etti. Tonbul, ''Oluşan yoğun talep nedeniyle ağustos başında kontratlarımızı yapmaya başladık. Almanya'da Türkiye aleyhinde hiçbir önyargı kalmadığı gibi AB ile gelişen pozitif ilişkilerle birlikte sempati arttı. 2019'da Almanya'da kişi sayısında tüm zamanların rekorunun kırılacağını düşünüyoruz" dedi.

''TURİST BAŞINA GELİR 700 DOLARA ÇIKAR''

Almanya'nın yanı sıra İngiltere'de de Türkiye'ye talebin arttığını aktaran Tonbul, burada da yeni bir rekorun kırılabileceğinin altını çizdi. Erken satışa rağmen otellerin oda fiyatlarının euro bazında yüzde 7 arttığını belirten Tonbul, ''kişi başı 630 dolar olan turist başına gelirin 2019'da 700 doların üzerine çıkacağını öngörüyoruz.'' şeklinde konuştu.

KÖRÜKÇÜ: GELECEK YIL İLAVE 100 BİN ÇİNLİ ALIRIZ

Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü ise, ABD yaptırımlarına karşı Çin'in siyasi ve ekonomik olarak Türkiye'nin yanında yer aldığını belirtti. Bu yıl 2 milyon civarında Çinli turistin ABD'ye gideceğini aktaran Körükçü, "ABD'nin Çinli şirketlere karşı uyguladığı yaptırımlar nedeniyle burada ciddi bir tepki oluştu. Gelecek yıl ABD'ye giden turist sayısında yüzde 20 düşüş bekleniyor. Acenteler de Çinli turiste Türkiye'yi öneriyor. 2019'da yaklaşık 100 bin Çinli turistin ABD yerine Türkiye'ye geleceği öngörülüyor" dedi. Bu yıl 250 bin Çinli turist hedefinin yakalanacağını belirten Körükçü, gelecek yıl bu sayının ikiye katlanacağını söyledi.

MENGÜ: DUGUNLUĞUN NEDENİ EKONOMİK SIKINTI

İran'dan gelen turist sayısında bir durgunluk yaşandığını aktaran Mercan Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü, "Ancak bu durgunluk siyasi değil ekonomik sebeplerden kaynaklanıyor. Eğer gelecek yıl Turizm Bakanlığı, otelciler birliği ve acenteler ortak bir çalışma yaparsa gelecek yıl 2.5 milyonu aşarız" dedi.

KOÇKAR: YAKIT DESTEĞİ ARTARSA...

Rusya'nın en büyük oyuncularından biri olan Anex Tour'un patronu Neşet Koçkar da, "Bu yıl Rusya'da yeni bir rekor kıracağız. 2019'da da ekonomik sıkıntı çeken Rusya'ya uçak yakıt desteği artarsa turist sayısı yükselir" diye konuştu.

İNGİLİZLERİN TÜRKİYE TATİLİ YARI YARIYA UCUZLADI

Öte taraftan, Türk Liasının Sterlin kaşısında yaşadığı değer kaybı nedeniyle İngilizlerin Türkiye tatili yarı yarıya ucuzladı. Post Office'e göre, geçen yılın ağustos ayında 1 sterlin 4.3 liraya denk gelirken, bu yılın aynı ayında 1 sterlin 7.3 lira ediyor.

Post Office, Marmaris'te fiyatların Bulgaristan'ın Sunny Beach bölgesinden yüzde 21 daha ucuz duruma geldi.






Bu Haber 20.08.2018 - 12:43:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.