Turizmciler 2021 beklentisini açıkladı

Turizmciler 2021 beklentisini açıkladı
2021 sezonuna ilişkin değerlendirme yapan turizmciler, sezonun aşıya endeksli olacağı görüşünde. 2021’in her halukarda daha iyi olacağına dikkat çeken turizmciler, aşıyla ilgili olumlu haberlerin şimdiden rezervasyonlara yansımaya başladığını ifade ediyor.

Milliyet gazetesinden Duygu Erdoğan’a konuşan Diana Travel ve Touristica Genel Müdürü Burak Tonbul, Bentour-Almanya genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati, ITS Travel Services Genel Müdürü Şaban Atalar ve Pegas Touristik Finans Müdürü Kerem Çankaya, 2021 yılından umutlu olduklarını belirtiyor.

İşte dört turizmcinin 2021 sezonuna ilişkin beklentileri:

Diana Travel ve Touristica Genel Müdürü Burak Tonbul:

Aşı ve ulaşılabilirliği önemli

Aşı ve aşının yaygınlığı; bu kapsamda seyahate olacak etkisi tüm dünya turizminde yeni sezonda etkili olacak. İngiltere ve Almanya aşılamaya başlıyor. Buna göre seyahat kısıtlamalarının nasıl şekilleneceğini de önümüzdeki aylarda görmeye başlarız. Yeni bir tatil döneminde daha kimse gittiği ülkeden döndükten sonra karantinada kalmak istemeyebilir. O yüzden aşı ve ulaşılabilirliği önemli. Güvenli tatil algımız ve sertifikasyon programımız bizi rakiplerimize karşı 5 - 0 öne geçirdi. Bakanlığın programı sıkı denetimle uygulaması dünya çapında dikkat çekiyor. Yeni sezon için Almanya pazarından ve bu yıl da hareketli olan İngiltere pazarından da iyi dönüşler alabiliriz. Turistler, bildiği ve güvendiği yerlere gitmek istiyor. Bu anlamda Türkiye’nin ‘tekrar müşterisi’ en büyük kaynak ve hazinesidir. İzole tatil’ beklentisi, 2021’de de her ihtimale karşı popülerliğini koruyacak gibi görünüyor. Yabancı turistler bu kapsamda da yeni taleplerini firmalara iletiyor.”

Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati:

Çok iyi ön rezervasyon beklemiyoruz ama umutluyuz

Türkiye, güvenli turizm ve hijyen konusunda kendini dünya çapında ispat etti. Çok iyi bir ön rezervasyon beklemiyoruz ama çok umutluyuz. İnsanlar tatil süreci yaklaştıkça rezervasyon yapmayı tercih edecek. Müşterilerimizin de istekleriyle; aile şeklinde izole tatil, küçük otel tercihi gibi yeni konseptleri de satışlarımıza ekledik. Almanya için yeni dönem, Avrupa ile birlikte çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Aşı konusundaki çalışmalar, toplum sağlığı ve turizmin en önemli destekçileri olacak.”

ITS Travel Services Genel Müdürü Şaban Atalar:

Ön rezervasyonlar zayıf ama dahi iyi bir yıl olacak

Talep var ama planlama yapılamıyor’ diyen Atalar, “Operatörler olarak bizim için de durum aynı. Özellikle aşı çalışmalarının gidişatı ve seyahat dönemindeki durum belirleyici olacak. Son dakika satışları daha fazla olacaktır. 2020’ye göre daha iyi bir yıl olacak ama yine zor geçecek”

Pegas Touristik Finans Koordinatörü Kerem Çankaya,

Hem mevcut talebe hem son dakikaya göre hazırlandık

2021 sezonu, 2020’den mutlaka daha iyi bir yıl olacak. Aşı konusundaki çalışmaların belli aşamaya gelmesi, ülkelerin bu ay itibarıyla aşılamaya başlama planları bile pozitif olarak yansıyor. Rusya pazarından daha iyi bir performans bekliyoruz. Bekleyen, ötelenen talepler gelecektir. Uçuş planlamalarını yapıyoruz. Hazırlıklarımız hem mevcut taleplere, hem son dakika taleplerine göre tamam. Zaten bu sezonun da son dakika rezervasyonlarıyla şekillendiğini göreceğiz.”



Bu Haber 12.12.2020 - 15:45:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Erkan 19.02.2021 - 06:03

    Turizim işçisini görmezden gelen bakanın yaptığı gereksiz bir açıkla

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.