Turizmci Tonbul Ailesi’nin ürettiği zeytinyağlarına 3 ödül birden

Turizmci Tonbul Ailesi’nin ürettiği zeytinyağlarına 3 ödül birden

Turizmci Tonbul Ailesi tarafından Kuşadası’nda işletilen Yerlim Çiftliğinin ürettiği Yeşilce Zeyinyağı, 3 ödül birden kazandı.


Turizmci Tonbul Ailesi tarafından Kuşadası’nda işletilen Yerlim Çiftliğinin ürettiği Yeşilce Zeyinyağı, IOOC London Olive Oil Competition Awards 2023, OOA The Global Olive Oils 2023 ve Berlin GOOA The Global Olive Oils 2023’te altın madalyaya layık görüldü.

Gürsel Tonbul yönetimindeki Yerlim Çiftliğinin bünyesindeki zeytinliklerde yüzde 90’ı yağlık Memecik, yüzde 10’u sofralık Gemlik olmak üzere yaklaşık 35 bin yetişkin zeytin ağacı bulunuyor.

Konu hakkında açıklama yapan Gürsel Tonbul, “Zeytinyağı üreticisi olarak hedefimiz Kuşadası körfezi ikliminin ayrıcalıklı kıldığı yerel çeşidimiz olan Memecik Zeytininin ulaşabildiği çok yüksek ‘Polifenol’lü zeytinyağının taşıdığı özgün duyusal değerleri ile farkını ortaya çıkartmaktı” dedi.

Özenle üretim gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tonbul, “Organik sertifikalı zeytin bahçelerimizden özenle hasat ettiğimiz, soğuk sıkım Oliomio sistemi ile ürettiğimiz zeytinyağlarımız; duyusal tadımlarında ve kimyasal analizlerinde öne çıkan üstünlüğüyle Gövdeli, Yüksek polifenollü, Gastronomik, Sağlıklı ve Organik kategorilerinde katıldığımız ulusal ve uluslararası prestijli tüm yarışmalardan onur verici altın madalyalar toplayarak dünyanın en iyi zeytinyağları arasında yerini aldı” şeklinde konuştu.

 “Zeytinyağımızla turizmde de markalaşabiliriz”

“Zeytinyağı üreticiliğinde başarının önce zeytin ağacına saygı ve koruma kültürü gerektirdiğini düşünüyorum.” diye konuşan Gürsel Tonbul, “Ne zaman ki insanlarda ‘Hangi yaşta olursa olsun tek bir zeytin ağacı bile korunmalıdır’ inancı toplumun yaşamsal, sivil yasası olarak yerleşir; ancak o zaman zeytinyağının da sağlık için yaşamsal bir meyve suyu olarak gerçek değeri anlaşılır. Binyıllardır zeytin ağacının yaşadığı topraklarda sağlık, varlık, sanat, medeniyet ve umut birlikte yeşermiş, insanlar refah içinde yaşamışlar. Ülkem ve Kuşadası için, zeytin ağaçlarımıza bakışımızı değiştirecek, zeytin ve zeytinyağımızla turizmde de markalaşabileceğimize dair umutlu bir gelecek adına mücadeleme ortak olan herkese teşekkür ediyorum. Dileğim bugün atılan tohumların yeşermesi, dallanması, gelecek kuşaklarımıza meyvesiyle barış ve mutluluk getirmesidir” diye konuştu.



Bu Haber 20.06.2023 - 09:25:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.