Turizmci Bülent Tercan, neden milletvekili adayı olduğunu anlattı

Turizmci Bülent Tercan, neden milletvekili adayı olduğunu anlattı
ETİK Başkan Vekili, Destination İzmir’in Başkanı Bülent Tercan, AKP İzmir’den aday adaylığını kamuoyuna açıkladı.


İzmir’de başarılı çalışmalarıyla tanınan Bülent Tercan, neden Meclis’e girmek istediğini Turizm Günce aracılığıyla kamuoyuna açıkladı. Tercan’ın açıklamasını sizlere aktarıyoruz


Bilindiği üzere eşsiz şehrimiz İzmir’in ülke ekonomisine sağladığı katma değer, aynı ölçülerde turizmde olduğu gibi diğer alanlarda da proje uygulaması ve yatırım ile şehrimize geri dönüşü yeterince sağlanamamaktadır.  Bu durumun başlıca nedenlerinden biri İzmir’de bulunan sürdürülebilirlilik kriterlerine haiz olan proje eksikliği ve kaynakların etkin kullanılamamasıdır. Şehrimizde bu kısır döngü kimi siyasi çevreler tarafından propaganda amacı ile kullanılıp gerçek dışı söylemlerle İzmir’in devletimiz tarafından dışlandığı algısı yaratılmak istenmektedir. Bizler turizmci ve girişimciler olarak gerçeğin böyle olmadığını bilmekteyiz. Asıl sorunumuz kentimizin kendi içinde dinamiklerini çalıştırıp ortak hedeflere aynı yoldan birlikte, kararlılık ve güçbirliği ile gidemememizdir. Kentimizin dünya arenasında aynı destinasyonda toplu halde ve hatta tek tek bile bulunamadığı turizm ürünlerine rağmen ülkemiz turizminde %4’lerdeki payı gerçeği aslında şehrimizin acı durumunu ortaya koymaktadır.

Bizler bu acı gerçeğin yıllar öncesinden teşhisini koymuş ve tedaviye yönelik çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Güzel İzmirimizin tanıtımı ile yola çıkıp bölgemiz ve ülkemizin turizm girdilerinin artması,, ülkemize daha fazla döviz girdisi, bölge halkına yeni iş olanakları ve gelir oluşturmak, ev hanımlarımızın bile bu döngüden pay alabileği projeler üretmek, dolayısıyla istihdam ve kalkınma adına, için son 10 yılda onbinlerce  mil yol kat ederek, hemen hemen dünyanın her  noktasında şehrimi gönüllülük esasına dayanarak temsil ettim, şehrimin çeşitli meslek gruplarını bir araya getirerek güç birliği için organizasyonlar kurdum, içlerinde görevler aldım.

Ege Turistik İşletmeler Ve Konaklamacılar Birliği (ETİK) Başkan Vekilliği, İzmir Kongre Ziyaretçi Tanıtım Turizm A.Ş. (İCVB) Yönetim Kurulu üyeliği, ve kurucuları arasında bulunduğum Çeşme’nin ilk butik oteli, Terbay Turizm A.Ş. Sisus Hotel Çeşme yönetim kurulu başkan vekilliği, Destination İzmir sözcülüğü görevlerim ile hem aktif olarak çözüm arayışı çabalarım içerisinde edindiğim tecrübe ve bilgileri başta ülkemiz olmak üzere İzmir ve Ege turizminin gelişimi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıma arzusu içindeyim. Vekil adaylığımın aynı kaderi paylaştığım turizmci arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz tarafından partiler üstü bir heyecanla karşılanması, koştuğumuz yolun doğruluğunu bana göstermiş, güç katmış ve mutlu etmiştir.

Bu vesile ile bölgemin ve ülkemin turizm sektöründen geçimini sağlayan tüm bireylerinin hezayanlarını, ihtiyaçlarını, umutlarını bilmekte olduğumu, geçmişde olduğu gibi gelecektede yeni ve çözüm odaklı sürdürülebilir projeler üretip, turizm sektörü çalışanlarının ve çarpan etkisi ile tüm bölge halklarının yaşam kalitesini arttırmak ve mutlu bir yaşam sürdürebilmeleri için çalışacağımı belirtmek isterim.Saygılarımla;

Bülent Tercan
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir 1.Seçim Bölgesi Milletvekili Aday Adayı

Daha Fazla Bilgi ve Fotoğraf için;
www.bulenttercan.com.tr



Bu Haber 23.03.2011 - 14:33:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.