Turizm ve hava yolu şirketlerinden peş peşe Çin kararları

Turizm ve hava yolu şirketlerinden peş peşe Çin kararları

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle turizm şirketleri Çin operasyonlarını durdurmaya başladı. İngiltere'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi British Airways, koronavirüs salgını nedeniyle Çin uçuşlarını durdururken, THY kabin görevlilerine eldiven ve maske takma tavsiyesinde bulundu.


TurizmGüncel

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının ardından seyahat şirketleri; iptal, geri ödeme ve güzergahların yeniden düzenlenmesiyle karşı karşıya kaldı.

Tur operatörleri, hava yolu şirketleri ve kruvaziyer gemileri, İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı Çin seyahat tavsiyesine uymak zorunda kalacak. İngiltere, zorunlu seyahatler dışında Çin'e gitmeme tavsiyesinde bulunmuştu.

British Airways Çin uçuşlarını dudurdu

Kararın ardından British Airways, Çin'e yaptığı seferleri durdurdu. Hava yolu tarafından yapılan açıklamada, ''Ortaya çıkan rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Ancak yolcularımızın ve mürettebatımızın güvenliği birinci önceliğimiz. Bugünden 23 Şubat'a kadar olan sürede Çin'e rezervasyonunuz varsa, bunu başka bir British Airways uçuşuyla değiştirebilirsiniz.'' denildi.

Kruvaziyer şirketleri Shanghai seferlerini iptal etti

Çin'e yapılan iptaller bununla sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan MSC Cruises ve Royal Caribbean da, Shanghai'yi de kapsayan turlarını iptal ettiğini açıklamıştı.

Rus tur operatörleri ve uçak şirketleri de operasyonları durdurdu

Rus tur operatörleri ve hava yolu şirketleri de Çin operasyonlarını durdurdu. Anex Tour'un hava yolu şirketi Azur Air ve Tez Tour'un hava yolu şirketi iFly da Çin uçuşlarını durdurdu.

Air Astana uçmaya devam edecek SCAT ve AZAL’ın uçuşları durdu

Kazakistan'ın milli hava yolu Air Astana Çin uçuşlarına devam edeceğini, ancak yolculara iptal hakkı tanıdığını duyurdu. Bir diğer Kazak hava yolu SCAT ise Çin uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Azerbaycan hava yolu AZAL ise, Şubat'ın başından itibaren Çin uçuşlarını durduracağını duyurdu. AZAL'ın Çin uçuşlarının yeniden başlama tarihi ise 8 Mart olarak açıklandı.

Booking.com’dan Çin kararı

Dünyanın önde gelen online rezervasyon portalı Booking.com da Çin ile ilgili önemli bi adım attı. Şirketten yapılan açıklamada, Çin'den dışarıya ve dışarından Çin'e yapılan rezervasyonlara izin verilmeyeceği belirtilerek, otelcilerin Çinli turistlerden aldığı ön ödemeleri iade etmeleri istendi.

Dışişleri Bakanlığı: Kamu sağlığını tehdit eder boyuta ulaştı

Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Çin'de ortaya çıkan ve zatürreye neden olan yeni koronavirüsün, ülke çapında kamu sağlığını tehdit eder boyuta ulaştığı kaydedildi. Koronavirüs salgınıyla bağlantılı vaka sayısınına rtış eğiliminde olduğu belirtilen uyarıda, ''Bu çerçevede vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça Çin’e seyahat etmemeleri, Çin’e seyahat etmeleri halinde başta Hubei eyaleti olmak üzere vakaların yoğun olarak görüldüğü bölgelerden uzak durmaları önemle tavsiye olunur.'' denildi.

THY personele ‘eldiven ve maske kullanın’ dedi

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi THY ise, koronavirüse önlem olarak kabin görevlilerine maske ve eldiven takma telkininde bulundu. Hürriyet'te yer alan habere göre, 'koronavirüs' ile ilgili olarak Türk Hava Yolları, Pekin, Şanghay, Guangzhou, Xi'an, Hong Kong, Tayvan gidiş ve geliş seferlerinde görevli kabin ekibinin koruyucu maske ve eldiven takma konusunda uçuş ekibine yönelik bir duyuruda bulundu.



Bu Haber 29.01.2020 - 14:59:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.