Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kanunu TBMM’de, işte detaylar

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kanunu TBMM’de, işte detaylar

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Ajansın yönetimi ve icra kurulu kaç kişiden oluşacak, kurullarda kimler bulunacak, ajansa  hangi turizm işletmesi ne kadar pay ödeyecek? İşte detaylar...


Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulmasına ilişkin kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin detayları ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulmasına ilişkin kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Yasanın içeriğiyle ilgili bilgi veren Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Türkiye’nin turizm potansiyelini yurt dışında tanıtacağını söyledi.

Yönetim kurulu 13 kişiden oluşacak

Ağırlık özel sektörden olmak üzere ajansın yönetiminde 13 kişi bulunacağını belirten Muş, icra kurulunun ise 5 kişiden oluşacağını açıkladı. Ajansta THY yönetim kurulu başkanının da bulunacağını kaydeden Mehmet Muş, yönetim kurulunda kamudan 4 özel sektörden ise 9 kişinin yer alacağı bilgisini paylaştı.

Her bölgeden bir temsilci

Ajansın yönetiminde bulunacak özel sektörden 9 kişinin turizm belgeli işletmeler tarafından seçileceğini ifade eden AKP Grup Başkanvekili, yönetimde 7 coğrafi bölgeden temsilcilerin bulunmasını hedeflediklerini kaydetti. 

Ajans için yapılan kurguya göre, yatak sayısına bakılmaksızın her bölgenin yönetimde eşit bir temsile sahip olacağı görülüyor.

İcra kurulunda kimler yer alacak?

Ajansın icra kurulunun ise Kültür ve Turizm Bakan Yardıncısının başkanlığında Tanıtma Genel Müdürü ve 3 özel sektör temsilcisinden oluşacağını belirten Mehmet Muş, ajansın gelirinin ise, turizm işletme belgeli tesislerin cirolarından alınacak yüzde 1’lik paydan oluşacağını açıkladı. Şen, cirodan yüzde 1 pay alınacağını ancak otellerin gelirlerinin artacağını dile getirdi.

Sadece oteller ödemeyecek

Öte taraftan, özel şirketler tarafından işletilen havalimanlarında binde 2,5, seyahat acentelerinden, deniz turizmi araçlarından, bakanlık belgeli deniz araçlarından ve yeme-içme-eğlence tesislerinden cirolarının binde 1’i oranında pay alınacak.

’İlk başta bir yük geliyor gibi görünse de...’’

Ajansın kurulmasıyla birlikte Türkiye’nin sürdürülebilir bir tanıtım dönemine gireceğini belirten Muş, Türkiye’deki fiyatların diğer ülkelere göre düşük olduğunu ve yapılacak tanıtımla Türkiye’nin ziyaretçi sayısının artacağını bunun da fiyatlara yansıyacağını ileri sürdü. Muş, ‘’Kurulacak ajans ilk başta turizmcilere yük geliyor gibi görünse de, onların daha fazla gelir elde etmesini sağlayacak bir kurgu hayata geçecek.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 03.07.2019 - 18:55:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet 04.07.2019 - 01:05

    Eger tum seyahat acentalarindan bir katilim dusunuyorlarsa bu buyuk bir hatadir. Guney'de-Ege'de oteli 100 % dolan otelci ile istanbulda bilet satan acenta kazanci ile birmidir..hayir elbetteki.. bu otel kazancindan seyahat acentalarina pay veriyormuki ..hayir..Turkiye tanitimindan kim faydalanacak hava yolumu,otelcimi seyahat acentesimi,transfer sirketlerimi... otelci servis saglayicilari ve bolgesel esnaf kazancli ..incoming yapan ile yapmayan ayrilmali kazanmayacak kuruluslardan katilim almayi dusunmemeliler...zaten 14 cesit vergi oduyoruz..Internet rakibimiz olmus kazanclarimiz yerlerde destek koruma yerine gene ode..olmaz boyle bir uygulama

  • Turizimci 04.07.2019 - 05:38

    Ben merak ediyroum hangi ulkelerle kiyaslaninca turkiyedeki fiyatlar ucuz. ? Akdeniz cukurundaki en buyuk rakimizi olan misir ve tunus fiyatlarina bakan varmi acaba.? ? Ayni hayllerle devam, zorla esnafin yatirimcinin cebinden tanitim diye parasini gasp edecekler ve o paralari genen makam araclarina maaslara harciyacaklar ve kalkmislar turkiyede fiyatlar ucuz diyorlar. Kalkin beyler kral ciplak diye cesaretle bagirin paranizi gasp ediyorlar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.