Turizm şirketi en büyük 500 şirket arasında 70 sıra birden yükseldi

Turizm şirketi en büyük 500 şirket arasında 70 sıra birden yükseldi
Corendon Hava Yolları, Capital Dergisi tarafından yayınlanan 'Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketi' listesinde 70 basamak yükselerek 335’inci sıraya çıktı. 550 çalışanı ve 611 milyon 592 bin 789 liralık cirosuyla rakipleri arasında yükselen Corendon Hava Yolları, listenin hava yolu kategorisinde de 8’inci sırada yer aldı.


Capital Dergisi’nin 1999 yılından itibaren şirketlerin yıllık cirolarını baz alarak gerçekleştirdiği Türkiye’nin en büyük özel sektör şirketlerini belirleyen 'Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketi' araştırmasının sonuçları açıklandı. Corendon Hava Yolları, geçtiğimiz yıl 405’inci sırada yer aldığı Capital 500 listesinde, bu yıl büyük bir başarıya imza atarak 335’inci sıraya yükseldi. Bir yıl içinde 70 basamak yükselmeyi başaran Corendon Hava Yolları, hizmet kalitesi ve sektöre getirdiği yeniliklerle uluslararası hava taşımacılığının önde gelen firmaları arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Corendon Hava Yolları Genel Müdürü Batuğhan Karaer, Capital 500 listesinde gösterdikleri yükselişle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

‘FAALİYETLERİMİZİN BİR BÖLÜMÜNÜ TARİFELİ UÇUŞLARA KAYDIRACAĞIZ’

“Mesafeleri sorun olmaktan çıkarıp daha fazla insan için Türkiye’yi ulaşılabilir kılmak adına 2005 yılında çıktığımız yolda, çok büyük bir mesafe kat ettik. Her geçen yıl büyüyen şirketimizin başarısı, yapılan bağımsız araştırmalarla da ortaya konuyor ve bu bize daha çok şevk veriyor. Capital 500 listesinde bu yıl 550 çalışanımız ve 600 milyon TL’nin üzerindeki ciromuzla 70 sıra yükseldik.

HEDEF YÜZDE 10 BÜYÜME

İstikrarlı ve sürdürülebilir büyüme stratejimiz doğrultusunda önümüzdeki günlerde faalliyetlerimizin bir bölümünü tarifeli uçuşlara kaydırarak hem hizmet ağımızı, hem de taşıdığımız yolcu sayısını arttırmayı planlamaktayız. Tarifeli uçuşlarımız, yeni hatlarımız ve mevcut pazarlarımıza yaptığımız yatırımlar ile bu yıl yüzde 10'un üzerinde bir büyüme  kaydederek listede daha da önlerde yer almayı hedefliyoruz.”

FORTUNE 500'DE DE 50 SIRA YÜKSELMİŞTİ

İlk uçuşlarına 2005 yılında başlayan Corendon Hava Yolları, 2012 yılı itibariyle her yıl sektörün en itibarlı değerlendirme araştırmaları olan Capital 500 ve Fortune 500 listelerinde yer almayı başardı. Basamakları hızlı tırmanarak zirveye ortak olan Corendon Hava Yolları, geçtiğimiz ay Fortune dergisi tarafından açıklanan “Türkiye’nin en büyük 500 şirketi” listesinde de, geçen yıla oranla 50 sıra yükselerek 247’inci sırada yer almıştı.   






Bu Haber 15.08.2015 - 10:22:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.