Turizm sektöründe bir dernek daha kuruldu: TURVİB

Turizm sektöründe bir dernek daha kuruldu: TURVİB
Antalya'nın kaş ilçesinde villa turizmi yapanlar, Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TURVİB) isimli bir dernek kurdu. Derneğim kuruluş amacı ise 'Villa turizmi yapan seyahat acenteleri vasıtası ile villa işletmecilerini bir araya getirerek sektörün gelişimine katkıda bulunmak.' olarak açıklandı.

Pandemi sonrasında gözde tatil seçeneklerinden biri haline gelen villa tatiline dönük ilgi, bu alanda ciddi yatırımların yapılmasını da beraberinde getirdi. Villa turizminin en yoğun yapıldığı yerlerden biri olan Antalya'nın Kaş ilçesinde, villa turizmi yapanlar TURVİB ismli bir dernek kurdu. Başkanlığını  Erdal Okurgan'ın yaptığı dernek, amaçlarının Türkiye'de villa turizmi yapan herkesi bir araya getirmek olduğunu belirtti. Okurgan "Villa turizmi son yıllarda Türkiye'de bazı bölgelerde muazzam bir ivme kazanan başlı başına bir turizm çeşidi haline geldi. Özellikle Kaş, Kalkan, Fethiye ve Sapanca gibi büyük otel yatırımı alamayan gözde destinasyonlarda büyüyen sektör, bu bölgelerin en büyük geçim kaynağı haline gelmiştir. Sektöre bağlı 45’e yakın alt sektör de bulunmakta, buna bağlı olarak binlerce işletme villa turizmi sayesinde geçimini sağlamaktadır." dedi. 

TURVİB olarak misyonlarının villa turizmini ana faaliyet konusu olarak belirleyen seyahat acentelerinin öncülüğüyle, Türkiye'deki villa turizmi işletmecilerini bir araya getirerek sektörün gelişimine katkı sağlamak olduğunu kaydeden Erdal Okurgan  "Ayrıca 7464 sayılı kanun ve turizm yönetmelikleri ile ilgili mevcut sorunları çözmekte öncü olmak, işletmelerin haklarını savunmak, sektördeki standartları yükseltmek ve kaliteyi artırmak için çaba harcamak da hedeflerimiz arasındadır. ...  Villa turizmi sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 50 acentenin onayı ve bilgisi ile kurulan birliğimizin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.”  dedi.

01 Mart 2024 tarihinde 7 kurucu acente ile faaliyete geçen TURVİB - kuruluş ve tanışma toplantısına Kaş, Kalkan ve Fethiye gibi bölgelerde faaliyet gösteren birçok seyahat acentesinin ilgi gösterdiği görüldü. Ayrıca, villa sahibi olan işletmecilere de turvib.org internet adresindeki başvuru formları ile, birliğe gönüllü üye olarak destek vermeleri için çağrı yapıldı.


Bu Haber 14.03.2024 - 09:36:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.