Turizm sektöründe ara eleman sıkıntısı

Turizm sektöründe ara eleman sıkıntısı

Turizmcilerin pandemi nedeniyle sektör değiştiren personelin yerine 8 ila 15 bin TL maaş teklifleriyle doldurmaya çalışsa da başarılı olamadığı belirtiliyor.


Turizmde hedeflerini 47 milyon turist 37 milyar dolar gelir olarak revize ederek rekor bekleyen Türkiye’de ara personel sıkıntısı yaşanıyor. 2022 yılında Antalya’ya 12 milyon turist gelmesi beklenirken yöneticiler lojman, yemek, sigorta ve yan haklarla birlikte 8 ile 15 bin TL teklifle çalışacak personel bulamadıklarını ifade ediyor.

“Yüksek maaşa personel bulmakta zorlanıyoruz”

Pandemi döneminde kaybettikleri eski çalışanları geri kazandırmaya çalıştıklarını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Belek’te 8 ila 15 bin TL arasında değişen yüksek maaşlara rağmen çalışacak eleman bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.



Bu Haber 04.08.2022 - 15:07:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • TURİZMDE ELEMAN SIKINTISI

    Ahmet Güner 05.08.2022 - 05:12

    8-15 Lira maaş kesinlikle uydurulmuş bir yalan ve bahane. Sezonluk olarak çalıştırılan kalifiye elemanlar, ya sektör değiştirmiş, ya memleketine dönmğştür yada son birkaç yıldır ciddi bir sektör olma yolunda ilerleyen Turizm sektörünün en büyük rakibi Çağrı merkezlerine yönelmişlerdir. Günde 9 saat mesai, alınan maaş üzerinden sigorta, öğle yemeği, Haftanın 2 günü izinli, özel prim ve net 14.000 TL maaş. En azından işini yaptığın sürece işten çıkarılma ve sezon derdin yok. Sektör patronları ise, sezonluk, yarını garanti olmayan zaman zaman 24 saat çalışmak zorunda kalınan iş için verdikleri maaş asgari ücrettir. Aç gözlülük yapıp hep bana diyeceklerine ülkenin dünyaya açılan penceresi Turizme yakışan maaşı hakediyor bu insanlar. Hanımlar beyler, ben insanların rızkını çaldığım sürece çalışacak kalifiye eleman bulamam diye kendinize bizahmet vicdanınızda sorun.. Tabiiki vicdanınız olsaydı, bu hale düşmezdiniz.

  • yazık bizlere ....

    otelci 05.08.2022 - 02:32

    nerede bu maaşlar doğru dürüst çalışacak kalifiye eleman yok bulunan elamanlar 1 hafta bir yerde çalışmış en fazlası 1 ay bir otelde çalışmış hemen kalifiye eleman olmuş olmaz öyle şey ama bir tabir var koyun nun olmadığı yerde keçiye abrurahman çelebi diyorlar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.