Turizm Güncel duyurmuştu: Booking’de yeni tuzak 

Turizm Güncel duyurmuştu: Booking’de yeni tuzak 
BookingCom üzerinden yapılan yeni dolandırıcılık İngiliz medyasında da haber olmaya başladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Turizm Güncel'in haftalar önce duyurduğu "Booking üzerinden yapılan yeni dolandırıcılık" İngiliz medyasına da haber oldu.

Daily Mail tarafından yayınlanan haberde, BookingCom üzerinden online rezervasyon yapanların binlerce pound dolandırıldığı kaydedildi. 

Buna göre, rezervasyon yapan kişiye BookingCom'un uzantılı mail gönderen dijital korsanlar misafire şu maili gönderiyor:

Değerli Misafirimiz,

Yaklaşan rezervasyonunuzla ilgili önemli bir güncellemeyi size bildirmek için size ulaşıyoruz. Yeni rezervasyon politikalarımıza uygun olarak, rezervasyon ücretinin tamamı ödenmiş olsa bile artık tüm konukların kredi kartı doğrulama sürecinden geçmesi gerekmektedir.

Konaklamanız süresince sorunsuz bir deneyim sağlamak için kredi kartı doğrulama prosedürünü önümüzdeki 24 saat içinde tamamlamanızı rica ederiz. Bunu yapmamanız, rezervasyonunuzun sistemimiz tarafından otomatik olarak iptal edilmesiyle sonuçlanabilir.

Doğrulama sürecini başlatmak için lütfen sağlanan kişiselleştirilmiş bağlantıya tıklayın:

https://booking.reservations-aparts.com/p/6685176984”


Mail BookingCom üzerinden geliyor

Bir vlogerin benzer şekilde dolandırıldığı belirtilen haberde, mağdurun "Bu konuda oldukça ihtiyatlı ve bilgiliyim. Ancak bu tuzağa ben de düştüm. Gelen linkin üzerine tıkladım ve gerçekten de BookingCom'un kendi uygulaması açıldı. Alışılmadık hiçbir şey yoktu, her şey normaldi. Çünkü normalde bir oda ayırttıysanız ancak ön ödeme yapmadıysanız, sizden check-in için geçerli olan bir kartın ayrıntılarını girmenizi isterler ve bu da yine resmi kayıtlarda yer alıyor. Mail BookingCom üzerinden geldiği için herhangi bir şüpheye kapılmıyorsunuz." dedi.

“Az daha 2 bin pound dolandırılıyordum”

Lara Battigelli isimli bir başka TikTok kullanıcısı da az daha BookingCom kurbanı oluyordu. Hesabından 2 bin pound para çekine Battigelli "Az daha dolandırılıyordum. Çünkü resmi uygulama aracılığıyla yapılan sofistike bir dolandırıcılık. Az daha buna ben de kanacaktım. Teknoloji uzmanıyım ve bu işlerin nasıl yapıldığını biliyorum. Bana da bu mail balayı için ayırttığım oda nedeniyle geldi. Ancak doğrulama için 12 saat süre verilemsi bana tuhaf geldi. Sonra konuyu araştırınca TikTok'da bir sürü insanın dolandırıldığına dair içerikler gördüm." diyor.

Booking’in mesajlaşma sistemine sızmışlar

Bir başka BookingCom kurbanı ise "Dün dolandırıcılara 219 pound kaptırdım. Dolandırıcılar BookingCom'un mesajlaşma sisteminin içine sızdıkları için mesajlar resmi Booking mesajı şeklinde geliyor. Booking üç gündür bunu biliyorlardı. Hisselerindeki düşüşten de göreceksiniz." ifadelerini kullandı.


Bu Haber 01.11.2023 - 09:32:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.