Turizm elçisi Fransa Cumhurbaşkanına 'embesil' dedi

Turizm elçisi Fransa Cumhurbaşkanına 'embesil' dedi

Brezilya'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro tarafından turizm elçiliğine atanan eski dövüşçü, 52 yaşındaki Renzo Gracie, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a 'embesil' dedi.


''Brezilya'nın ve başbakanımızın kalbinde bir yangın var''

T24'ün aktardığı habere göre, sosyal medya üzerinden bir video paylaşan Renzo Gracie, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ''Şu anda Brezilya'da ve başbakanımızın kalbinde bir yangın var seni palyaço. Buraya gel de seni boynundan, o tavuk boynundan yakalayalım. Beni kandıramazsın.'' ifadelerini kullandı.

''Bu palyaço çeteleri...''

Gracie mesajının devamında, ''Bu palyaço çeteleri ülkemiz hakkında sadece kötü şeyler söylemek için konuşurlar. Ona tavuk dediğim için pek çok kişi Macron'un erkekliğini sorguladığımı düşünecek. Ama hayır. Ben bu embesilde daha delikanlı geylerle karşılaştım.'' dedi.

Gracie ayrıca, Macron'un eşi Brigitte'e ise 'ejderha' dedi.

Olayın geçmişi?

Macron Amazonlar'daki yangının bir "uluslararası kriz" olduğunu söylemiş ve geçen haftalarda Fransa'nın Biarritz kentinde yapılan G7 zirvesinde Amazonlar için para bağışında bulunulması teklifinde bulunmuştu. Bolsonaro bu karara tepki göstererek ve Amazonlar'ın "koloni toprakları olmadığını" söylemiş ve Macron'un şahsına hakaret ettiğini iddia etmişti. Bolsonaro ayrıca Macron'un eşiyle alay eden sosyal medya paylaşımlarında bulunmuştu.



Bu Haber 05.09.2019 - 09:57:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.