Turizm cennetinde fırtına: 20 ölü, en az 50 kişi kayıp

Turizm cennetinde fırtına: 20 ölü, en az 50 kişi kayıp
Karayip adası Dominica'da meydana gelen Erika fırtınası 20 kişinin ölümüne sebep oldu, 50 kişi ise hala kayıp. Fırtına sebebiyle İngiltere Dışişleri Bakanlığı bölgeye yönelik seyahat uyarısını güncellerken, Carnival Cruise Line, Royal Caribbean International ve Norwegian Cruise Line programlarını değiştirmek zorunda kaldı.


TurizmGüncel

En az 20 kişinin hayatını kaybettiği fırtınada, 50 kişi hala kayıp. Adanın güneydoğusunda bulunan Petite-Savanne kentinde 1.000'in üzerinde insan köprü ve yollardaki hasardan ötürü gemilerle bölgeden tahliye edildi.

Adanın Başbakanı Roosevelt Skerrit, cumartesi günü adanın 9 bölgesinde felaket uyarısı yapmış ve Uluslar arası camiadan yardım talep etmişti.

İNGİLTERE'DEN SEYAHAT UYARISI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise, Dominica'ya dönük seyahat uyarısını dün akşam itibarıyla güncelledi. Uyarıda, ana havalimanının kapalı olduğu ve bazı yol ve köprülerinde kullanılamaz durumda olduğu dile getirildi. Bölgeyi terk etmek isteyen İngiliz vatandaşlarının ise, gemi ile Martinique, St. Lucia ve Guadeloupe'ye ya da helikopter ile Antigua'ya geçebileceği belirtildi.

Bakanlık, vatandaşlarına yerel medyayı çok iyi takip etmelerini ve yerel yönetim ve güvenlik güçlerinin uyarılarını dikkate almalarını tavsiye etti.

KRUVAZİYER FİRMALARI ROTALARINI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDI

Öte yandan, Carnival Cruise Line, Royal Caribbean International ve Norwegian Cruise Line kasırga sebebiyle Karayipler güzergahlarını değiştirmek zorunda kaldılar.

                                                                                                       

                                                                                                       




Bu Haber 01.09.2015 - 14:29:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.