Turizm çalışanlarından ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir'e sert tepki

Turizm çalışanlarından ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir'e sert tepki

“10 bin lira maaşla otelde çalışacak personel bulamıyoruz”  ifadelerini kullanan Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir’e turizm çalışanları tepki gösterdi.


Çeşme Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı Yakup Demir, yaptığı bir açıklama nedeniyle turizm çalışanlarından yoğun tepki aldı. Yakup Demir '10 bin lira maaşla otelde çalışacak personel bulamıyoruz' diye açıklama yapmıştı.

Yakup Demir’e yanıt veren onlarca turizm çalışanı, bunun 3-4 aylık bir çalışma süresi için verildiğini, sezon kapandığında turizm çalışanlarının kapı dışarı edildiğini belirtti. Kimi çalışanlar patronların bu şekilde algı oluşturarak daha fazla yabancı işçi çalıştırmanın önünü açmaya çalıştığını belirtirken, bazıları da turizm bölgelerindeki fahiş kiralara dikkat çekti.

Yapılan değerlendirmelerde ayrıca, uzun çalışma saatleri, düşük maaşlar ve sezon sonu kapının önüne konma endişesiyle turizm çalışanlarının sektörü terk ettiğine dikkat çekildi.

İşte Yakup Demir’in yaptığı açıklamaya TurizmGüncel’in sosyal medya hesabı üzerinden gelen tepkilerden bazıları;




















Bu Haber 27.05.2022 - 14:51:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Eksik (!) Bilgi

    Murat ŞANDA 30.05.2022 - 06:04

    Sektörden biri olarak yazıyorum. Personel sıkıntısı bir gerçek ve her sene artan bir sorun. Ancak 100 kişinin çalıştığı bir otelde 10.000 TL ve üzeri alan personel sayısı 5-10 arasıdır (iyimser bir tahminle). Çuvaldızı kendimize batıralım. 4 - 5 aylık sezonlara kalifiye personel gelmek istemiyor. AVM'de 12 ay ve 8 saat iş varken daha düşük maaşlara da olsa başka sektörlere gidiyor. Bu sene bir darbeyi de konut sektörü vurdu. Bu kiralarla turizm bölgelerine çalışacak insanlar değil para harcayacak insanlar geliyor. Lojman vb taşınmaz kiraları veya satın alma değerleri de astronomik derecede arttı. Yani durum her sene kötüye gidiyor ve tek nedeni maaş değil.

  • İş arıyorum 59 yaşında

    Namik Kemal Erdem 27.05.2022 - 08:25

    Yaş 59 Almanca tam ingilizce yeterli kosumaktayim . turizm alan bir çok yer çalıştım fakat ne sigorta gördüm nede insanlığı.13-15 saat çalıştık sonuç ne oldu.kazanan halk hiç bir zaman değildi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.