Turizm bölümü için ‘uygunsuz’ öğretim görevlisi ilanı

Turizm bölümü için ‘uygunsuz’ öğretim görevlisi ilanı
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine Bağlı Mudurnu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü için, adeta isme özel öğretim görevlisi ilanı verildi.

Mudurnu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü için ‘uygunsuz’ öğretim görevlisi ilanı verildi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Turizm Akademisyenleri Derneği, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü için verilen ilanda ‘’Ev Ekonomisi Lisans ve Ev Ekonomisi Yüksek Lisans mezuniyeti şartı arandığını açıkladı. Başkan Prof. Dr. Muharrem Tuna imzasıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘’Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin 3 Temmuz tarihinde yayımlanan akademik ilanında Mudurnu Meslek Yüksekokulu için "ev ekonomisi lisans ve ev ekonomisi yüksek lisans mezuniyeti" şartıyla öğretim görevlisi alımı yapılacağı belirtilmiştir (İlan ektedir). Bu ilan Turizm bölümleri açısından uygunsuz bir ilandır ve alınacak öğretim görevlisinin ilgili bölüme katkı sağlaması mümkün değildir. Bu kadar turizm lisansüstü eğitim mezunu varken, bu tür ilanların gerekçesini anlamak mümkün değildir. Söz konusu ilan Yüksek Öğretim Kurulu Başkanımızın da bilgisi dahilinde, derneğimizce Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlıği, YÖK ve ilgili sektör kuruluşlarına şikâyet edilecektir.’’


Bu Haber 10.07.2019 - 18:59:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sibel bulut 03.02.2021 - 01:23

    Turizim meslek yüksekokulu için en uygun bölümlerden biri ev ekonomisidir birkere aldı derslerin içeriğine bir bakin nereye sigdirdinizki zaten bu bölümü hiçbiryere yakistirmadiniz ki burayada yakistirasiniz ..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.