Turizm bölgelerinde rezervasyon iptalleri bekleniyor

Turizm bölgelerinde rezervasyon iptalleri bekleniyor

Yaralarını saran turizmcinin umutları, 10 gündür süren yangın sebebiyle azalıyor. Türkiye'de vakaların artması ülkeyi kırmızı listelere sokuyor, bir diğer yanda ise Delta varyantı turizmcilerin umutlarını tüketiyor.


Cumhuriyet'ten Ali Can Polat ve Mehmet İnmez'in haberine göre,  Covid-19 salgınının zararını kapatmaya çalışan turizmcinin umutları azalıyor. 10 gündür süren yangınlar, yaşanan travma rezervasyonlarda iptallere sebep oluyor. İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeye almasıyla da turizmde umut azalıyor.

''Yangınlarla birlikte turizmcilerin üzerine kara bir bulut çöktü”

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu,  “Hepimizin içi yandı, turizm bölgelerinde ateş var” dedi. Bülbüloğlu, “Yangınların ardından maalesef iç pazardaki potansiyeli yani yerli turistleri de kaybetmiş durumdayız. Rezervasyonlar durdu, önümüzdeki süreçteki rezervasyonların da hepsi iptal oldu. Yangınlarla birlikte turizmcilerin üzerine kara bir bulut çöktü” dedi.

''Artık sezonu düşünmeyi  bıraktık”

Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı (TÜRKODER) Ertan Ustaoğlu, “Özellikle Marmaris ve Bodrum yangınların en etkili olduğu yerler. Çok güzel giden sezonun ortasında bu felaketlerin olması son derece moral bozucu oldu. Bu bölgelerde turist sayısında 15-20 günlük bir süreçte çok ciddi düşüşler olacaktır. Rezervasyonların iptal olması, özellikle bölgedeki küçük ve butik otelleri maddi  ve manevi olarak çok önemli ölçüde etkilemiş durumda. Artık sezonu düşünmeyi  bıraktık” dedi.

''Artık turizm diye bir şey kalmadı''

TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, “Sezon zaten kötü geçiyordu. Nisan ve mayıs ayından bu yana Ukraynalı ve Rus turistlerden başka gelen yoktu. Artık turizm diye bir şey kalmadı. Bu saatten sonra turizm hareketliliği de olmaz. Aldığımız son bilgilere göre, Ukrayna ve Rus turizm acentelerinin yüzde 80’e yakını önümüzdeki dönemi kapsayan rezervasyonları iptal etmeye başladı. Şu anda Marmaris’teki otellerin neredeyse tamamı boşaldı.”

“Bodrum’da hayatı etkileyen bir süreç söz konusu değil''

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Yiğit Girgin, “Bodrum’da hayatı etkileyen bir süreç söz konusu değil. Her şey normal şekilde devam ediyor. Bodrum için yer yer iptaller gelse de turizmin toplanacağını düşünüyoruz. Bodrum otellerinde herhangi bir olumsuz durum kesinlikle söz konusu değil. Morallerimiz iyi olmasa da hizmet vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Rezervasyonlarınızı iptal etmeyin çağrısı

Datça Belediyesi de otellerdeki yoğun rezervasyon iptallerinin ardından Twitter’dan “rezervasyonlarınızı iptal etmeyin” çağrısı yaptı. Çağrıda, “Başta Marmaris ve Bodrum olmak üzere ekonomisi turizme dayalı ilçelerimiz çok büyük yara aldı... Pandemiden sonra bir de yangının vurduğu bu coğrafyayla böyle de dayanışabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye kırmızı listede

İngiltere, trafik ışığı sistemi uyguladığı seyahat kurallarını güncelledi. Türkiye, İngiltere’nin 10 gün otel karantinası uygulanan “kırmızı liste ülkeleri” arasından çıkamadı. Kırmızı listede yer alan Hindistan, Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ise sarı listeye alındı. Kırmızı listedeki ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca masraflarını karşılayarak ev yerine otel karantinasında kalması gerekiyor. Yapılan son güncellemede otel masraflarına da zam geldi. Otel için ödenen ücret bin 750 sterlinden 2 bin 285 sterline çıkarıldı.

Yayına hazırlayan: Erdoğan Karataş




Bu Haber 06.08.2021 - 09:22:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Erkan Arı 27.08.2021 - 12:53

    Yangından sonra bodrum toparladı marmaris ve manavgat IHSALLAH onlarda toparlicak şuan bodrum 900 bin üstünde nüfus ocak ayına kadar ic turizm devam edecek.

  • SÜLEYMAN BAYINDIR 07.08.2021 - 11:26

    Abd nin vazgeçtiği sahte PCR testini kuru bir inat uğruna devam ettirip sahte salgını ve bir işe yaramayan AŞI lamaya devam edersek daha çoook bekleriz vaka sayısının düşmesini. Ne karantina ne de AŞI işe yarıyor. Kendi ayağımıza sıkıyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.