Turizm Bakanlığı yeni tahsisleri duyurdu, tam 51 parsel
Kültür ve Turizm Bakanlığı,16 ilde bulunan 51 parsel hazine ve orman arazisini turizm yatırımlarına tahsis etti.

Turizm Güncel
Kültür ve Turizm Bakalığı 16 ilde bulunan on binlerce metrekare araziyi turizm yatırımlarına tahsis etti.
Resmi Gazete’ye yayımlanan tebliğe göre, Afyonkarahisar’da 3, Antalya’da 15, Aydın, Bursa, Denizli, Trabzon, Niğde ve Nevşehir’de 1’er, Erzincan ve Hatay’da 2’şer, İzmir’de 7, Kars ve Mersin’de 3’er, Ordu’da 4 ve Yalova’da 2 arazi turizme tahsis edildi.
24 bin yeni yatak
Açıklanan listeye göre, söz konusu tahsisler üzerine 24 binden fazla yatağa denk gelen 47 tane 3, 4 ve 5 yıldızlı otel, 4 tane 18 delikli golf sahası, 4 tane de günübirlik tesis yapılacak.
İşte tahsise açılan araziler






İlgili Haberler

Rusların yılbaşı tatil tercihinde ilk 5 belli oldu
Ruslar yılbaşı tatili için şimdiden program yapmaya başlarken; tatil planlarında Tayland, Türkiye ve Çin ön plana çıktı.

2026'da dünyanın en iyi havayolu şirketleri listesi açıklandı! THY kaçıncı sırada?
2026 Dünya Havayolları Ödülleri listesi açıklandı. 2026’da dünyanın en iyi havayolu firması Singapore Airlines seçilirken, Türk Hava Yolları (THY) genel sıralamada 5’inci oldu.

BM'den 2026 yılı turizm beklentilerinde aşağı yönlü revize
BM Dünya Turizm Örgütü (UN Tourism), 2026 yılı uluslararası turist varışı büyüme tahminini yüzde 3-4 seviyesinden yüzde 1-2 seviyesine çekti.


%20(2).gif)

