Turizm Bakanlığı müzelere neden zam yaptığını açıkladı

Turizm Bakanlığı müzelere neden zam yaptığını açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yeri giriş ücretlerine yapılan zamlarla ilgili açıklama yaptı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine sezon ortasında yapılan zamla ilgili açıklama bulundu. Yeni müzeler açılması, mevcut müzelerin bakım ve onarımının daha iyi yapılabilmesi ve ören yerlerinde kazı sürelerinin uzatılabilmesi için zam yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mevcut müzelerin bakım ve onarımının daha iyi yapılabilmesi, yeni müzelerin açılabilmesi, ören yerlerinde kazı sürelerinin uzatılabilmesi için Avrupa'daki müzelerin fiyatlarının çok altında olan giriş ücretlerinde düzenlemeye gidilmiştir.

Ancak halkımızın bu düzenlemeden etkilenmemesi için geçen sene aldığımız bir kararla ''MüzeKart'' fiyatları sabit tutulmuş, hiçbir artış yapılmamışı ve bundan sonra da yapılmayacaktır.

MüzeKart, alındığı tarih itibarıyla bir yıl boyunca geçerli olup, sınırsız giriş hakkı sunmaktadır. Vatandaşlarımızı MüzeKart kullanmaya ve kendilerine sunulan bu ayrıcalıktan faydalanmaya davet ediyoruz."



Bu Haber 18.07.2019 - 09:23:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • misafir degilim 18.07.2019 - 09:48

    Cok haklisiniz sayin bakan. Asgari ucretimiz, benzin fiyatimiz vs vs avrupa ile ayni oldugu icin, muze fiyatlarinin da artmasi isabetli bir karar olmus!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.