Turizm Bakanı Ersoy’un şirketlerine verilen teşviklere tepki

Turizm Bakanı Ersoy’un şirketlerine verilen teşviklere tepki

Kültür ve Turizm Bakanına ait iki şirketin 4,5 milyar liralık iki yatırımının teşvike bağlanmasına CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban tepki gösterdi.


Ağustos ve eylül aylarında açıklanan yatırım teşvik belgelerinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, yenileme ve komple yeni olmak üzere, 4,5 milyar liralık iki otel yatırımı teşvik kapsamında alınmıştı.

“İşçi maaşını, KDV’sini ödeyemeyen turizm esnafı ne olacak?”

Ersoy’un şirketlerine teşvik verilmesini eleştiren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban; otelleri dolu, geliri yerinde olan Turizm Bakanının şirketlerine teşvik verilirken işçisinin maaşını ödeyemeyen, KDV’den dolaylı hacizli duruma düşen, SGK primlerini ödeyemeyen diğer turizmci esnafın ne olacağını sordu.

“Bakanlar kendi şirketleri için teşvike başvurmaz”

Gelir elde Turizm Bakanının şirketinin vergi vermesi, zor durumdaki diğer turizm esnafının ise KDV’den muaf olması gerektiğini kaydeden Mürsel Alban, bakanların devlet imkanlarını kendileri için kullanmamaları gerektiğini ifade etti. Alban, "Bu ülkede hak, hukuk, adalet varsa bu devleti yöneten bakanlar kendi şirketlerine bu tür teşvik kredilerine başvurmazlar, bu tür kredilere ihtiyaç duymazlar. Dürüst olmalılar biraz. Burada diğer esnafın, halkın hakkını da düşünmek lazım. İşçi geçinemiyor, kira veremiyor. Emekli yaşa takılmış, maaş alamıyor, emekliler maaşıyla geçinemiyor, turizmci esnafı batmış, kan ağlıyor, ama Turizm Bakanı’nın otellerine ve şirketlerine teşvik primleri yağıyor" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 07.09.2022 - 15:00:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.