''Turizm Antalya'dan, İzmir'den çok Diyarbakır'a lazım''

''Turizm Antalya'dan, İzmir'den çok Diyarbakır'a lazım''

Güneydoğu Anadolu bölgesinde faaliye gösteren acentelerle Diyarbakır'da bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Diyarbakır için turizmin önemine dikkat çekti.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Güneydoğu Anadolu bBölgesinde faaliyet gösteren acentelerle Diyarbakır'da bir araya geldi.

Diyarbakır'ın geçtiğimiz yıl yüzde 40 artışla 500 bine yakın yerli ve yabancı turist ağırladığını söyleyen Bağlıkaya, bu yıl bir milyon rakamının zorlanacağını belirtti.

Diyarbakır'ın en çok ihtiyaç duyduğu şeyin turizm olduğuna işaret eden Bağlıkaya, ''"Turizm Antalya´dan, İzmir´den, Denizli´den, Afyon´dan çok daha fazla Diyarbakır´a lazım. En çok turizme ihtiyacımız olan bölge Diyarbakır bölgesidir. Bu anlamda iç turizmin gelişmesi için başlattığımız info gezilerimiz her anlamda çok verimli geçiyor. Hem siz değerli yol arkadaşlarımızla buluşarak kocaman bir aile olduğumuzu gösterdik hem destinasyonlarımızı yerinde tanıtarak deneyimledik hem de sorunları ve çözüm önerilerimizi yüz yüze konuştuk.'' dedi.



Bu Haber 23.04.2019 - 09:34:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.