Turizm amaçlı konut kiralamaya ‘yüksek nitelikli konut’ ayarı

Turizm amaçlı konut kiralamaya ‘yüksek nitelikli konut’ ayarı

Konutların turizm amaçlı kiralamasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelikte ‘yüksek nitelikli konut’ ifadesi dikkat çekiyor. Bu konutların faaliyet alanında ‘taşımacılık’ da bulunuyor.


Turizm Güncel

Türkiye’de kısa süreli kiralamaya verilen binlerce konutu ilgilendiren ‘Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına İlişkin YönetmelikResmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte dikkat çeken noktalardan biri, ‘yüksek nitelikli konut’ ifadesi. Yönetmeliğin tanımlar kısmında bu ifadeyle ilgili olarak “Yüksek nitelikli konutta, yönetim planında verilen yetkiye dayanılarak, resepsiyon, güvenlik ve temizlik hizmetlerine ilave olarak kuru temizleme, çamaşırhane, taşıma, yemek ve alışveriş servisi hizmetleri ile spor salonu ve yüzme havuzu gibi hizmetleri sunan veya sunulmasını sağlayan ticari işletmeyi” ifadelerine yer veriliyor.

Yönetmeliğe göre bu konutlar misafirleri için ‘taşıma’ ve ‘alışveriş’ hizmeti sunabiliyor. Ancak bu hizmetin nasıl sağlanacağı belirtilmiyor.

Ayrıca yüksek nitelikli konutlar, diğer konutların aksine har daire için tek tek değil, binanın tamamı için tek izin belgesi alacak. Yönetmelikte buna ilişkin olarak “Yüksek nitelikli konutlarda tüm konutların konut işletmesi tarafından kiraya verilmesi durumunda konut işletmesi adına tek izin belgesi ve plaket düzenlenir.” ifadeleri bulunuyor.



Bu Haber 28.12.2023 - 11:41:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.