Turizm akademisyenleri tek çatı altında birleşiyor

Turizm akademisyenleri tek çatı altında birleşiyor
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muharrem Tuna, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde görev yapan tüm turizm akademisyenlerini aynı çatı altında toplayacak olan Turizm Akademisyenleri Derneği’nin resmen kurulduğunu açıkladı.

 
Turizm sektörüne ve turizm yazınına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapmak ve projeler yürütmek, üyelerinin; sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve bilimsel yaşantılarına katkı sağlamak, turizm akademisyenleri arasında dayanışmayı artırmak gibi birçok amacı bünyesinde barındıran dernek, Ankara merkezli kuruluşunu gerçekleştirdi.
 
Derneğin kurucu başkanı Prof.Dr. Muharrem Tuna, “Turizm alanında doçentliğin YÖK tarafından tanınmaya başlanması ve bu alandaki yükseköğretim kurumlarının sayısının hızla artması, günümüzde turizm akademisyenliğinin önemini ve bu akademisyenlerin vereceği eğitsel ya da sektörel katkılara duyulan ihtiyacı arttırmıştır. Bugüne kadar turizm sektörünün en önemli yapı taşlarından birisi olan turizm akademisyenlerinin özgün bir çatı örgütü bulunmamakta idi. Bu nedenle, akademisyenlerin bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında örgütlenmesinin, turizm eğitimine ve turizm sektörüne daha fazla katkı vermesi ve sorunlara akılcı çözümler üretilebilmesi noktasında faydalı olacağını düşünmekteyiz. Geniş katılım ile Türkiye genelinde örgütlenecek sivil toplum kuruluşumuz, ülkemizin en önemli birliklerinden birisi olacaktır.” diye konuştu.
 


Bu Haber 12.05.2015 - 15:44:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.