''Turistin önceliği sağlık, güvenlik ve kaliteli hizmet olacak''

''Turistin önceliği sağlık, güvenlik ve kaliteli hizmet olacak''
AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, koronavirüs sonrası konaklama sektöründe ve turistin beklentisinde meydana gelecek değişikliklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yağcı, ''Misafir, 'sağlık, 'güvenlik' ve 'kaliteli hizmet' ekseninde yeterli gördüğü destinasyonlara ve konaklama işletmelerine yönelecektir.'' dedi.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, küresel salgının sona ermesinden sonra turizm talep eğilimlerinin de değişim göstereceğini belirtti. Küresel seviyede oluşan salgının tüm dünyada sosyal ve ekonomik değişimi de beraberinde getirdiğini ifade eden Yağcı, ''Türkiye turizm sektörü diğer rakipleri ile kıyaslandığında krizler konusunda son derece deneyimli. Hızlı reaksiyon gösterebiliyor. Bu olumsuz süreçte de kamu ile geliştirdiğimiz ortak mekanizma sayesinde hızla kararlar alınarak yürürlüğe konuldu. Ayrıca, iletişimi en üst seviyede yürütmeyi sürdürüyoruz.'' dedi.

''Talepte yeni eğilimler oluşacak''

Küresel salgınla birlikte hijyenin uluslararası düzeyde toplumsal yaşam biçimi olarak önem kazanacağını kaydeden Yağcı, ''Turistik talepleri de etkilemesini beklediğimiz bu eğilimi destekleyecek uygulamaların, destinasyonlar ve konaklama işletmelerinin sağlaması yönünde çalışmalar yapılması ve bunun pazarlama faaliyetlerinde öncelikle kullanılması gerekecektir. Bu yönde TÜROFED ile beraber paydaşlarımızla uygulama önerilerine yönelik çalışmalarımıza başladık.'' şeklinde konuştu.

Yağcı değerlendirmelerinin devamında şu noktaların altını çizdi:

“Sağlıklı yaşam odaklı temalar oluşturacağız''

''Anadolu tarih boyunca sağlık ve temizlik konusunda üstünlükleri olan bir coğrafyadır. Ayrıca ülkemiz sağlık altyapısında güçlü olan bir ülkedir. Tüm bu değerlerimizi, yeni sürecin turizm teması olarak kullanmamız fayda sağlayacaktır. Bugüne kadar sağlamış olduğumuz üstün kaliteli hizmet anlayışımızı, bu sürecin sonunda daha da geliştirmiş olarak devam etmeye odaklanarak çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Sağlıklı yaşam biçimini destekleyecek, “sağlıklı beslenme” “spor faaliyetleri” gibi yan ürünlerin de işletmelerimiz içinde daha çok öne çıkartılması, pazarlama faaliyetlerinde kullanılması, talep canlanmasında etken olacaktır.

''Turistin önceliği sağlık, güvenlik ve kaliteli hizmet olacak''

Hiçbir kriz kalıcı değildir. Krizlere sebep olan nedenleri iyi okuyarak, süreci takip ederek, tekrar konuklarımızla, acentelerle, tur operatörleri ve medya ile iletişimimizi bu dönemde daha da güçlü ve iletişim kanallarını aktif olarak kullanmaya devam etmeliyiz. Özellikle bizlerde konaklamış ve tekrar müşterilerimize, vereceğimiz hizmetler ve destinasyon tanıtımını içeren bilgilendirmeler yapılmalıdır. İletişim bu sürecin en önemli bileşenidir. Tatil yapmak temel ihtiyaç olarak görülmektedir. Bu temel ihtiyacın karşılanmasında, misafir, ‘sağlık’, ‘güvenlik’ ve ‘kaliteli hizmet’ ekseninde yeterli gördüğü destinasyonlara ve konaklama işletmelerine yönelecektir. Antalya olarak bu üç unsuru karşılayan en önemli varış noktaların başında geliyoruz. Antalya’nın bu güçlü özelliğini tüm platformlarda hep beraber kullanmalıyız, kullanacağız.''



Bu Haber 14.04.2020 - 15:52:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • soler 14.04.2020 - 06:47

    maalesef çok çok eksik.ne yapılmalı.Herşey dahil bitmeli.odaya servis dönemi başlamalı.apart oteller bir adım önde.havuzlar kapalı.villa ve özel havuzlu yapılar yapılmalı.doldur boşalt bitti.oda en az 1 gün havalandırılmalı.restorantlar büyütülmeli.alacart a dönülmeli.hamam ,sauna ,foto,rent a car,otelde sürekli rehber,kuyum,deri ,halı biter.Sağlık ön planda olmalı doktorlar sürekli otelde bulunmalı.otele girişlerde kontrol yapılmalı.Bu dönemde kişiye özel hizmet verebilecek olan otel ve firmalar öne çıkacaktır.kitle turizmi yapan acentalara geçmiş olsun.Borcu harcı çok olan otellere geçmiş olsun.2-3 seneye yerli otel diye birşey kalmayacak maalesef.Herkese geçmiş olsun.turizm ülkeyi terk etmiştir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.