Turistik mekanlara sıkı denetim geliyor 

Turistik mekanlara sıkı denetim geliyor 

İçişleri Bakanlığı, özellikle turistik mekanlarda bakanlıkça belirlenen Covid-19 tedbirlerine aykırı davranıldığını belirterek, söz konusu mekanların daha sıkı denetlenmesi için genelge yayınladı.


Turistik tesislerde fiziki mesafe kurallarına uyulmadığında ilişkin olarak medyaya yansıyan görüntüler sonrası bir genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı, söz konusu tesislerin daha sıkı denetlenmesi talimatını verdi. 

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede, şu ifadelere yer verildi:

‘’Bakanlığımızın ilgi (c) Genelgesi ile otel, termal/kaplıca otelleri, motel, apart otel, pansiyon, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler/kamplar ile her türlü konaklama tesislerinin faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri (Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik vb.) ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlere ilave olarak uyulması gereken tedbirler Valiliklerimize iletilmişti.

İlgi (d) Genelgemiz ile restoran, ­lokanta, ­kafeterya vb. işyerleri ile konaklama tesislerinin haftada en az 2 kez olmak üzere denetlenmesi istenmişti.

Ancak özellikle turistik yörelerdeki lokanta, restoran, kafe vb. yerlerde söz konusu Genelgeler ile belirlenen esasların ve Sağlık Bakanlığının yayımladığı rehberlerdeki kuralların (fiziki mesafe kuralı başta olmak üzere) ihlal edildiğine (yakın temasa neden olan dans/oyun, eğlence vb.) dair sosyal, yazılı veya görsel medyaya yansıyan görüntülerin yanı sıra konuya ilişkin bilgiler Bakanlığımıza ulaşmaktadır.

Kişilerin toplu olarak bulunduğu ortamların salgının yayılım hızına olan olumsuz etkisi göz önünde bulundurulduğunda konaklama tesisleri, lokanta, restoran, kafe vb. yerlerde temizlik, maske ve fiziki mesafe genel tedbirleri ile bu yerler için belirlenen diğer tedbirlerin eksiksiz alınması ve yapılacak denetimlerle tedbirlere uyumda sürekliliğin sağlanması büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, anılan yerlerde temizlik, maske, fiziki mesafe genel prensipleri ile Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından her bir faaliyet alanı için ayrıca belirlenen rehberlerde yer alan kural ve tedbirlere uyulmasının sağlanması hususunun başta Vali/Kaymakamlar olmak üzere il/ilçedeki sıralı/sorumlu amirler tarafından bizzat takip edilerek ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonun sağlanması, belirtilen faaliyetlerin yoğunlaştığı gün ve saatlerde bahse konu yerlerin denetlenmesi ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda bilgi ve gereğini önemle arz ve rica ederim.’’



Bu Haber 07.07.2020 - 19:53:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • tolga yener 08.07.2020 - 12:08

    İLK BAKILMASI GEREKEN YERLER PERSONEL LOJMANLARI, AHIRDA BİR FARKLARI YOK.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.