Turistik Doğu Ekspresinde 'değişken fiyat' politikasına geçildi

Turistik Doğu Ekspresinde 'değişken fiyat' politikasına geçildi
Ulaştırma Bakanı, Turistik Doğu Ekspresinde fiyat politikasının değişeceğini açıkladı.

Ankara-Kars güzergahındaki 'Turistik Doğu Ekspresi' ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, söz konusu trenlerde sabit fiyat uygulamasının kaldırıldığını belirtti. 

Tren teşkilatında bulunan 8 yataklı vagonun 6'sının bilet satışlarının seyahat acenteleri üzerinden yapılacağını, 2 vagonun ise TCDD tarafından bireysel yolculara satılacağını belirten Uraloğlu, "Turistik Doğu Ekspresi için bu sezon sabit fiyat uygulaması yerine ekonomik şartlar, işletme maliyeti ve talep durumu dikkate alınarak değişken fiyat politikasına geçildi. Güzergahı üzerindeki tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi için Ekspres, Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum'da, Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas'ta yaklaşık 3'er saat duracak." diye konuştu. 

Uraloğlu, sefer yapacak trenin 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluştuğunu ve kapasitesinin de 160 kişi olduğunu bildirdi.

Uraloğlu; Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, seyahat acenteleri ve diğer sivil toplum örgütleri ile yapılacak çalışmalar sonucunda oluşacak yeni turizm trenleri ile ilgili çalışmalara imkanlar doğrultusunda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.


Bu Haber 03.10.2023 - 10:06:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.