‘Turist sayısı 30 milyon ama kişi başı harcama 2 bin dolar olsun’

‘Turist sayısı 30 milyon ama kişi başı harcama 2 bin dolar olsun’

Ela Quality Resort Hotel Genel Müdürü Ufuk Gezgin, turist sayısı arttıkça maliyetin yükseldiğine dikkat çekerek, ‘30 milyon turist gelsin ama harcama kişi başı 2 bin dolar olsun’ dedi.


‘’Daha fazla turist daha fazla maliyet demek’’

Ela Quality Resort Hotel Genel Müdürü Ufuk Gezgin, turist sayısının önemli olduğunu ancak zengin turist sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. Analiz gazetesine konuşan Gezgin, ‘’30 milyon turist gelsin ama kişi başı harcama 2 bin dolar olsun. İşte o zaman gelir adına bir denge oluşturabiliriz. Çünkü turist sayısı ne kadar artarsa maliyet de o kadar yükseliyor. ‘Daha fazla turist’, çevrenin ve her türlü kaynağın tüketilmesi adına sorun olarak ortaya çıkıyor.’’ ifadelerini kullandı.

’’İmajımızı yansıtacak tanıtım eksikliği çekiyoruz’’

Türkiye’ye 3 saat uçuş mesafesinde 1.5 milyar insan yaşadığına dikkat çeken Ufuk Gezgin, turizm gelirinin artmasında ülkenin dünyaya verdiği imajın önemine dikkat çekti. Gezgin,  "Ülkemiz ekonomik anlamda en gelişmiş bölgeler arasında. Destinasyon kapasitemiz son derece yeterli. Ancak imajımızı yansıtacak tanıtım eksikliği çekiyoruz. Ülke tanıtımını turizmciye bırakırsanız bu iş olmaz. Ülkeyi değerleri, kültürü, sanatçısı, sporcusu tanıtmalı" ifadelerini kullandı. 

‘’Turizmdeki gelişmelere göre projelerimizi hayata geçireceğiz’’

Turizmde kişi başı gelirin artması ve doluluk oranlarının yüzde 78’i bulması durumunda sektörde yeni yatırımlar yapılacağını ifade eden Gezgin, ‘’Kemer Tekirova'dan Alanya Mahmutlar'a kadar 210 kilometre sahile sahip Antalya'nın tahmin edilen turisti ağırlamaması için hiçbir sebep yok. Demre’de Batı Antalya Havalimanı projesi var. Henüz orada bir inşaat başlamadı ancak bakanlık orada tahsisler açtı. Demre, Kekova, Kaş buralar muhteşem yerler. Orada her şey var. Kültür de var, dalış turizmi de var. Bizim de Ela Quality olarak Antalya Demre ve Aydın Didim'de iki otel yatırımı projemiz bulunuyor. Turizmdeki gelişmeye göre buradaki yatırımlarımızı hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi



Bu Haber 14.12.2019 - 11:15:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • TURİZM 16.12.2019 - 02:28

    Malesef Ela Quality grubu DİDİM de Otel Yatırım Tahsis arazisini 10 yıl önce almış ve hala yatırım yapmamıştır ve malesef Turizm de ki gelişmeye göre yatırımlarımlarını DİDİM de harekete geçirmekten bahsetmektedirler.Devletimiz o zaman tahsis yaparken Yatırımcı bir an önce yatırım yapsın Bölge kalkınsın diye tahsis ten yer tahsis etmiştir.Madem kendileri bu işi bu kadar uzun zamana bırakacaktı o zaman yatırım yapacak diğer yatırımcıların önünü kesmemeliydiler.Didim yıllarca bu hayal ile yaşadı.Didim de yapılan Turizm toplantılarında hemen oteli açmayı planladıklarından bahsetmekte idiler.Şimdi aradan 10 yıl geçmiş hala Turizm de ki gelişmelere göre otel yatırımı yapıp yapmamayı planlıyorlar anlaşılan.Didim eski Didim değil gerçekten Didim e yatırım yapacak o kadar çok yatırımcı var ki şu an hiç hesaba katılmayan 2 tane 5 yıldızlı otel 2020 de açılacak.Ayrıca muhtemelen 2 tane Didim li yatırımcı kendi arazileri üzerine 5 yıldızlı otel yapmayı ciddi şekilde konuşuyorlar.Ayrıca çok büyük bir OTEL İŞLETME GRUBU DİDİM den 2 tane 5 YILDIZLI OTEL KİRALADI. Artık bütün Turizm bölgeleri dikkatlice incelendiğinde DİDİM in ne kadar doğru yatırım noktası olduğu anlaşıldı.Hani derler ya ATI ALAN ÜSKÜDAR ı geçti.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.