Turespana'nın müdürü Alvaro Blanco: Türkiye'yi takdir ediyorum  

Turespana'nın müdürü Alvaro Blanco: Türkiye'yi takdir ediyorum  
İspanya'nın turizm örgütü Turespana'nın Almanya müdürü Alvaro Blanco, bir turizm ülkesi ve İspanya'nın rakibi olan Türkiye'yi takdir ettiğini söyledi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İspanya'nın Turizm Bakanlığına bağlı tanıtım örgütü olarak işlev gören Turespana'nın Almanya müdürü, ülkesinin 2023 turizm hedefleri, rakip destinasyonlar, sürdürülebilir turizm ve Almanya pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

İspanya'nın turizmde uzun yıllardır nicelikten ziyade niteliğe odaklandığını belirten Turespana Almanya Müdürü Alvaro Blanco hesapladıkları şeyin ülkeye kaç turist geldiği değil turizmde elde edilen gelir olduğunu söyledi.

"Almanya'dan 10,8 milyon turist aldık"

İspanya'nın 2023 yılında yüzde 18,7, 2019'a göre ise yüzde 1,9 artışla 85,1 milyon ziyaretçi aldığını; Almanya'nın ise yüzde 10,6 artış ve 10,8 milyonla İspanya'nın üçüncü pazarı olduğunu ifade eden Blanco Fransa'dan 11,8, Birleşik Krallık'tan ise 17,3 milyon ziyaretçi aldıklarını hatırlattı. 

Alvaro Blanca, İspanya'nın 2014 Almanya beklentilerine ilişkin ise "TDA'nın seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin satışlarından elde ettiği veriler, geçen yılın aynı döneminden yüksek ve bu da iyi bir yıl geçireceğimizi gösteriyor. Bu yıl insanlar İspanya tatilini daha erken rezerve ediyor. Ayrıca bu yıl Almanya'dan uçuş bağlantımız da daha iyim durumda. Ocak ayında geçen yılın kapasitesini yüzde 10 aştık. Şubat ayında ise bu oran yüzde +15 oldu. Yani ortada bir talep var." değerlendirmesini yaptı.

"Pahalı olan tek destinasyon İspanya değil"

Blanco, "Geçen yıl Alman acenteler ve tur operatörleri İspanya'daki yüksek fiyatlardan dert yanıyordu. Bu yıl İspanya'daki fiyatlar Almanlar için ulaşılabilir olacak mı?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

Pahalı olan tek destinasyon İspanya değil. Pek çok destinasyon artan maliyetlerden dolayı fiyatlarını artırmak zorunda kaldı. Hava yolu şirketleri, tur operatörleri, acenteler ve oteller yüksek enflasyonla boğuşuyor ve bu da fiyatlara yansıyor. Öte taraftan, her zaman İspanya'dan daha ucuz destinasyonlar olmuştur.

Türkiye gibi mi?

Evet, Türkiye'yi çok takdir ediyorum. Bu ülke büyük bir rakip çünkü turizmin her çeşidine sahip. Deniz-kum-güneşten kayağa, MICE'tan gastronomiye kadar bizimle her alanda rekabet ediyorlar. Kuzey Afrika da diğer bir rakip. Her zaman rakipler olacaktır.


Bu Haber 22.02.2024 - 11:19:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.