Turespaña: Artan maliyetler İspanya'ya rekabet üstünlüğü sağlayabilir

Turespaña: Artan maliyetler İspanya'ya rekabet üstünlüğü sağlayabilir

Turespaña Genel Müdürü Miguel Sanz Castedo, havacılık sektöründe artan maliyetlerin İspanya'ya rekabet avantajı sağlayabileceğini ileri sürdü.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İspanya Turizm Ofisi (Turespaña) Genel Müdürü Miguel Sanz Castedo, seyahat endüstrisinin karşılaştığı zorluklara rağmen ülke turizmi ile ilgil, iyimser ama temkinli olduğunu ifade etti.

“İspanya güvenli bir destinasyon”

İspanya'nın her zaman güvenli bir destinasyon olduğunu ifade eden Miguel Sanz Castedo, bu nedenle Ukrayna'daki çatışmaların İspanya'nın lehine olabileceğini söyledi. Castedo, "Akdeniz'de ne zaman bir sosyal huzursuzluk veya risk ortaya çıksa, İspanya her zaman güvenli bir destinasyon olmuştur. Bu sefer de böyle olacağını düşünüyorum. İnsanlar kendilerini İspanya'da başka yerlere nazaran daha güvenli hissedecek ve bu bizim için olumlu bir şey." dedi.

“İspanya rekabet avantajı kazanacak”

Artan yakıt fiyatları nedeniyle muhtemelen uçak maliyetlerinin artacağını kaydeden Castedo, bu durumda İngilizlerin uzak mesafe yerine İspanya gibi kısa mesafe seyahatlere yönelebileceğini ifade etti. Castedo, "Artan yakıt fiyatları nedeniyle uçak bileti fiyatları artacak ve uzak mesafe uçuşlar daha pahalı hale gelecek. Akdeniz'de İspanya diğer destinasyonlara nazaran İngiltere'ye daha yakın olduğu için fiyatlandırmada rekabet avantajı kazanacak." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 04.04.2022 - 09:21:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.