Tur operatörlerinin paket turlarını reddediyorlar

Tur operatörlerinin paket turlarını reddediyorlar

Almanya’da yapılan bir araştırma, milenyum gençliği olarak adlandırılan jenerasyonun kendi seyahatini organize etme eğiliminin arttığını, tur operatörlerinin paket turlarını daha az satın aldığını ortaya koydu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman pazar araştırma şirketi YouGov tarafından 18-34 yaş aralığındaki gençlerle yaptığı araştırmaya göre, milenyum gençliği (Y kuşağı) olarak adalandırılan jenerasyon giderek daha fazla oranda internetin nimetlerinden faydalanıyor. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, ‘’Booking.com üzerinden rezervasyon yapmaya hazırım’’ diyenlerin oranı son iki yılda yüzde 25’ten yüzde 28’e, ‘’Airbnb üzerinden rezervasyon yapmaya hazırım’’ diyenlerin oranı ise yüzde 15’ten yüzde 19’a ulaştı.

TUI POPÜLERLİĞİNİ YİTİRİYOR

Öte taraftan dünyanın en büyük seyahat grubu TUI, ‘Dijital Yerliler’ olarak adlandırılan bu kesim arasında giderek popülerliğini yitiriyor. Yapılan araştırmanın sonucuna göre, iki yıl önce ‘’TUI üzerinden rezervasyon yapmaya hazırım’’ diyen milenyum gençliğinin oranı yüzde 22 iken, 2 yıl sonra bu oran yüzde 19’a geriledi. 

ÇOK YOĞUN ŞEKİLDE INTERNETİ KULLANIYORLAR

‘2Dijital Seyahatçiler Olarak Milenyum Gençliği’’ başlığını taşıyan araştırmaya göre, Y kuşağı seyahat bilgisi edinmek için çok yoğun olarak interneti kullanıyor. Örneğin, online ortamlardaki otel değerlendirmelerine dikkat eden kişi oranı Y kuşağında yüzde 39 iken, 35 yaş üstü grupta bu oran yüzde 29’s geriliyor. 

DÜŞÜK BÜTÇELİ SEYAHAT EDİYORLAR

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Y kuşağı seyahat harcamaları konusunda da son derece dikkatli. Araştırmaya katılan Y kuşağından insanların yüzde 27’si önceki seyahatlerinin düşük bütçeli olduğunu açıklarken,  35 üstü insanlarda bu oran yüzde 18’e geriliyor. 



Bu Haber 26.01.2019 - 13:14:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.