Tur operatörleri anlattı: Almanya'da erken rezervasyonlar nasıl gidiyor?

Tur operatörleri anlattı: Almanya'da erken rezervasyonlar nasıl gidiyor?
Almanya'da iyi giden erken rezervasyonlar nedeniyle tur operatörleri ve seyahat acenteleri işlerinden memnun. FTI, Schauinsland, Alltours, TUI ve DER Touristik rezervasyonlardaki so durumu değerlendirdi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Yapılan araştırma, Almanların büyük çoğunluğunun bu yaz tatili için doğru zamanda rezervasyon yaptığını ortaya koydu. Bu trend, Almanya'nın önde gelen 5 tur operatörü tarafından da doğrulandı. 

Erken rezervasyon trendine ilişkin Schauinsland Reisen "Erken rezervasyon eğilimi son zamanlarda yeniden keskin bir şekilde arttı. Bu eğilim erken rezervasyonların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artmasını sağladı." derken Alltours da net bir erken rezervasyon eğilimi olduğuna dikkat çekiyor. Yaz ve kış rezervasyonları arasında farklılıklar olduğunu belirten Alltours, "Yaz sezonundaki gezilerde erken rezervasyon yapanların oranı kış mevsimindeki gezilere göre daha yüksek." diyor. 

Klasik anlamda erken rezervasyonun bittiğini belirten DER Touristik ise, piyasada yüzde 60'a varan erken rezervasyon indirimleri olduğundan bahsediyor. Şirketin açıklamasında "Pek çok seyahatçi, kolay iptale ve değişime olanak sağlayan erken rezervasyonlara yöneldi." dedi. Piyasada böyle bir trend olduğu Schauinsland Reisen tarafından da doğrulanıyor. 

Başta aileler olmak üzere, pek çok gezginin maliyetler konusunda daha bilinçli olduğunu ifade eden Alltours, misafirlerin yüzde 50'ye varan erken rezervasyon indirimlerinden yararlandığını ifade ediyor. 

FTI Satış Müdürü Richard Reindl ise müşterilerinin büyük çoğunluğunun yaz tatili rezervasyonunu ortalama 3-6 ay önce yaptığını, ancak 330 gün öncesine kadar rezervasyon yapıldığını belirtti. 
TUI'nin deniz-kum-güneş ürün yönetimi başkanı Steffen Boehnke "Müşterilerimizin çoğunluğu, ortalama olarak yola çıkmadan altı ila bir ay önce rezervasyon yaptırıyor." diyor.


Bu Haber 01.02.2024 - 14:32:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.