Tunus Rusya'dan charter uçuş yapılması için çalışma başlattı

Tunus Rusya'dan charter uçuş yapılması için çalışma başlattı

Tunus, Rus turistlerin aktif bir şekilde ülkeye dönmesi için çalışma başlattı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Normal zamanlarda hatırı sayılır miktarda Rus turist alan Tunus, pandemi ve devamında Ukrayna savaşı nedeniyle duran ziyaretçi akışını yeniden başlatmak istiyor.

2023 yılında Rus turistleri ülkede ağırlamak için tur operatörlerine yardıma hazır olduklarını açıklayan Tunus Ulusal Turizm Ofisi, buna ülkedeki hava yolu şirketlerini de vereye sokmanın da dahil olduğunu belirtti. Ofis, Nouvelair'in halihazırda Rusya'ya uçtuğuna da dikkat çekti.

2022 yılında 6 milyon ziyaretçi ile pandemi öncesinin yüzde 60'ına ulaşan Tunus, Rusya dışında tüm ana pazarlardan turist gelişini sağlamış durumda. Bu yıl Tunus'a giden Rus sayısının yalnızca 10 bin olduğuna dikkat çekildi.

Tunus Turizm Ofisi, konuyla ilgili olarak şu noktalara dikkat çekti:

"Rusya turizm pazarı Tunus için hala öncelikli. Rusya'dan Tunus'un resort bölgelerine charter ve tarifeli uçuşların yeninden başlaması 2023 sezonu için stratejik görevlerden biri. Geleneksel olarak Tunus ile çalışan Rus tur operatörleri ile görüşme halindeyiz. Herkes Tunus'a tur satmak istiyor ancak temel sorun hava ulaşımı. Bu konuyla ilgili aktif çalışma çeşitli düzeylerde devam ediyor. Bu ilkbaharda Rusya'dan Tunus'a charter uçuşların başlamasını dört gözle bekliyoruz."

Geçtiğimiz ağustos ayında Monastir ve Djerba'dan Moskova ve St Petersburg'a uçuş başlatan Nouvelair, uçuşlarına bu kış ve bahar aylarında da devam edecek.



Bu Haber 26.12.2022 - 10:27:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.