‘TUI'nin misafirleri Antalya'daki otelde zehirlendi’ iddiası

‘TUI'nin misafirleri Antalya'daki otelde zehirlendi’ iddiası

Antalya'da tatil yapan 25 İngiliz turistin kaldıkları otelin yemeklerinden zehirlendiği ileri sürüldü.


Turizm Güncel - Dış Haberler

TUI İngiltere ile Antalya'da bulunan Rixos Sungate Hotele tatile gelen İngiliz turistlerden 25'inin yedikleri yemeklerden zehirlendiği ileri sürüldü.

Mirror'ın haberine göre, Rixos Sungate Hotelde 25 turistin zehirlendiği ve en az birinin hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

Aile başına ortalama 4 bin pound mal olan, dünya yemekleri büfesi ve suşi restoranı dahil, 13 restoranın bulunduğu oteldeki tatilde her geçen gün zehirlenenlerin sayısının arttığı, zehirlenen aile sayısının 10'dan fazla olduğu kaydedildi.

Otelde konaklayan Kate Dowling adlı misafir TUI'yi Rixos Sungate Hoteli menşınlayarak "Ailem Rixos Sungate'te kalıyor. 5 kişiden 3'ü gıda zehirlenmesi yaşıyor. Biri hastaneye kaldırıldı. Başka konuklar da aynı sorunlardan şikayet etseler de personeliniz tüm bilgileri inkar ederek bu konuda yardımcı olmak adına hiçbir şey yapmıyor." dedi.

TUI ile olayla ilgili "Rixos Sungate'te az sayıda da olsa, zehirlenme vakası olduğunu duymak bizi endişelendiriyor. Tesisteki ekibimiz gerektiğinde destek sağlıyor.” yanıtını verdi.

Turizm Güncel’in notu:

İngiltere'de sahte reklamasyon davaları yaygın

Bazı İngiliz turistler, tatillerini bitirip döndükten sonra çeşitli gerekçelerle (genelikle gıda zehirlenmesi) tatillerini yaptıklarını otellere reklamasyon davaları açarak hem tatili bedavaya getiriyor hem de ekstradan para kazanıyor. Hatta İngiltere’de işler o kadar çığırından çıktı ki, İngiliz hükümeti sahte reklamasyon davaları açanlara ceza veren bir yasa çıkarmak zorunda kaldı. Bu işin bir sektör haline geldiği İngiltere’de, bundan beslenen çok sayıda hukuk bürosu da bulunuyor. İngiliz turistlerin bu tutumundan usanan İspanyol otelciler, yıllardır bu sahte davalara karşı mücadele ediyor. Ege’deki pek çok otelci de İngiliz misafirlere her yıl binlerce pound reklamasyon parası ödüyor.



Bu Haber 18.04.2023 - 22:29:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Samunelle Virüsü kaptım

    Gurbetçi 19.06.2023 - 01:14

    Eylül 2022 de Rixos da kaldım az kalsın ölüyordum. Bir hafta Hastanede yattım, analız sonucunda Samunelle ye rastlandı. Temizlik ve Hijyen çok kötü.

  • Tamamen uydurma,yorum yapmayı engellemiş

    Emin sacit KEMANOĞLU 18.06.2023 - 09:29

    It's not possible at the rixos sungate hotel, it's completely abused, 15 people are sick at the hotel where 1600 people are on vacation!???? You get an immunity test..

  • Turizmci 23.04.2023 - 10:30

    Görünen o ki yemekler sadece İngilizleri zehirlemiş. Şaşırdık mı? Hayır.

  • İngiliz

    Filar 19.04.2023 - 06:30

    Gittikleri her yerde nefret ettiriyorlar kendilerinden

  • Bela Ingilizler

    Iskender Gedelec 19.04.2023 - 11:01

    Yillardir bu serefsiz ingilizler bizden para koparmak icin , otelleri karalama pesindeler, kac para koparirsak kardir diye. Allah tum bu ingilizlerin belasini versin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.