TUI'nin bilanço açıklamasında Thomas Cook'a gönderme

TUI'nin bilanço açıklamasında Thomas Cook'a gönderme

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, 1 Ekim 2017-31 Eylül 2018 tarihleri arasını kapsayan yıllık bilançosunu açıkladı.


TurizmGüncel

Thomas Cook kayıp yaşadığı yıllık bilançosunun ardından gözlerin çevrildiği TUI de yıllık bilançosunu açıkladı. Bilanço açıklamasında, şirketin FAVÖK'ünün (Faiz, vergi ve amortisman öncesi kar) yüzde 4,1 oranında artarak 1 milyar 147 milyon euro olduğu belirtildi.

CİROSU 22,2 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

Şirktin yıllık cirosu ise, yüzde 5,3 oranında artarak 19,5 milyar euroya (22 milyar 200 milyon dolar) ulaştı. Sabit döviz kurları ile hesaplandığında bu rakam 19,7 milyar euroya ulaşıyor. TUI Grubu'nun hissedarlara, hisse başına 0,72 euro euro temettü ödemeyi planlıyor.

2019'DA YÜZDE 10 BÜYÜME HEDEFLİYOR

TUI tepe yönetiminin, yine zorlu geçmesi beklenen 2018-2019 mali döneminde yüzde 10 büyüme hedeflediği kaydedildi. Şirketin CEO'sı Fritz Joussen, ''Yatırım yapıyoruz. Yüksek marjlı ürünlerle büyümeye ve işletmemizi daha büyük ölçekli hale getiriyoruz.'' dedi. TUI'nin toplam gelirinin yüzde 70'lik diliminin şirketin sunduğu kendi tatil deneyimlerinden eld edildiğini kaydeden Joussen, bu alanların otelcilik, geziler ve kruvaziyer olduğunu ifade etti.

''KAR UYARISI YAPAN RAKİPLERİMİZE KIYASLA...''

TUI CEO'su ayrıca, karlılık uyarısı yapan rakiplerine (Thomas Cook kast ediliyor, E.N.) kıyasla TUI'nin zorlu ticaret ortamına karşı dirençli olduğunu da dile getirdi.



Bu Haber 13.12.2018 - 13:41:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.