TÜİK iki yeni endeks yayınlamaya başlayacak

TÜİK iki yeni endeks yayınlamaya başlayacak

Türkiye İstatistik Kurumu, Ticaret Satış Hacim Endeksi ve Hizmet Üretim Endeksi verilerini paylaşmaya başlayacağını açıkladı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2 yeni endeks yayımlamaya başlayacağını duyurdu.

Avrupa Birliği iş istatistikleri mevzuatındaki değişikliklerin kısa dönemli iş istatistiklerine yansıtılması ve yeni göstergelerin üretilmesi çalışmalarının tamamlandığı belirtilen açıklamada 11 Mart'ta yayımlanacak ciro endekslerinin temel yılı "2021=100" olarak güncelleneceği bilgisi verildi.  Ayrıca aynı gün "Ticaret Satış Hacim Endeksi Haber Bülteni" ilk defa yayımlanmaya başlanacak.

Ticaret satış hacim endeksi bülteniyle "motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı", "toptan ticaret (motorlu kara taşıtları ve motosikletler hariç)" ve "perakende ticaret (motorlu kara taşıtları ve motosikletler hariç)" sektörleri için aylık olarak sabit fiyatlarla (reel) satış hacim endeksleri "2021=100" temel yıllı paylaşılacak.

Daha önce 11 Mart'ta yayımlanacağı açıklanan "Perakende Satış Endeksleri Haber Bülteni"nin ise yayınlanmayacağı duyuruldu. "perakende satış hacim endeksi" verilerinin  yeni yayımlanacak haber bülteninde, "perakende ciro endeksi" verilerinin ise  aynı gün yayımlanacak "Ciro Endeksleri Haber Bülteni"nde yer alacağı açıklandı.

12 Mart'ta yayınlanması planlanan sanayi üretim endeksinin temel yılı da "2021=100" olarak revize edildi.

TÜİK’ten yapılan açıklamaya göre, 14 Mart tarihinden itibaren ise "Hizmet Üretim Endeksi Haber Bülteni" yayınlanmaya başlayacak.

Söz konusu bültenle, "ulaştırma ve depolama", "konaklama ve yiyecek", "bilgi ve iletişim", "gayrimenkul faaliyetleri", "mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler" ile "idari ve destek hizmet faaliyetleri" sektörleri için aylık sabit fiyatlarla (reel) üretim endeksi "2021=100" temel yıllı olarak yayınlanacak.



Bu Haber 04.03.2024 - 15:21:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.