TUI'den yaz sezonu için 300 bin ek koltuk, Türkiye başı çekiyor
TUI Grubu, FTI'ın iflasının ardından 2024 yaz kapasitesine 300 bin koltuk eklediğini açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, FTI'ın iflasının ardından 2024 yaz kapasitesine 300 bin koltuk eklediğini açıkladı.
FTI'ın iflasının ardından hızla harekete geçerek, başta Türkiye ve Mısır olmak üzere, destinasyonlardaki turizm birlikleri, otoriteler ve otellerle görüştüklerini ve yatak kapasitesi temin ettiklerini açıklayan TUI Almanya CEO'su Stefan Baumert, FTI'ın iflasının ardından müşterilerin yaz tatillerini güvenceye alabilmek için hızla harekete geçtiğini vurguladı.
TUI'nin sadece Türkiye ve Mısır'da değil Balear Adaları, Kanarya Adaları, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de kapasite artışına gittiğini açıklayan Baumert, bu destinasyonlardaki otellerle uzun vadeli kontratlar imzaladıklarını anlattı.
Mevcut satışlara ilişkin de bilgi veren TUI Almanya CEO'su Stefan Baumert "Bu yaz destinasyonlar içinde bir numara Mallorca olurken, onu Antalya, Girit, Rodos ve Kos takip ediyor. İsveç, Norveç ve Karadağ da yüksek talep alıyor." diye konuştu.
TUI'nin tepe yönetimi, FTI'ın iflasının hemen ardından Türkiye'ye gelerek, başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere, sektör temsilcileri ile de görüşmüştü.
İlgili Haberler

Rusların yılbaşı tatil tercihinde ilk 5 belli oldu
Ruslar yılbaşı tatili için şimdiden program yapmaya başlarken; tatil planlarında Tayland, Türkiye ve Çin ön plana çıktı.

2026'da dünyanın en iyi havayolu şirketleri listesi açıklandı! THY kaçıncı sırada?
2026 Dünya Havayolları Ödülleri listesi açıklandı. 2026’da dünyanın en iyi havayolu firması Singapore Airlines seçilirken, Türk Hava Yolları (THY) genel sıralamada 5’inci oldu.

BM'den 2026 yılı turizm beklentilerinde aşağı yönlü revize
BM Dünya Turizm Örgütü (UN Tourism), 2026 yılı uluslararası turist varışı büyüme tahminini yüzde 3-4 seviyesinden yüzde 1-2 seviyesine çekti.


%20(2).gif)

