TUI'den son 4 haftada rekor rezervasyon

TUI'den son 4 haftada rekor rezervasyon

TUI Grubu, son dört haftada 1,3 milyon yeni rezervasyon aldığını bildirdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI Grubunun CEO'sı Fritz Joussen, yazdığı bir mektupla şirketin son durumu ile ilgili çalışanları bilgilendirdi.

"Son 4 haftada 1,4 milyon rezervasyon aldık"

TUI'nin son 4 haftada 1,3 milyon yeni rezervasyon aldığına dikkat çeken Fritz Joussen, kümülatifte 2019'un yüzde 80'ine ulaştıklarını belirtti. Joussen, 2022 yaz sezonu için özellikle İngiltere, Almanya ve Hollanda'da özel bir ivme gözlemlediklerini ifade etti.

"Paskalya döneminde 1,1 milyon kişiyi tatile çıkardık"

Fritz Joussen'ın verdiği bilgilere göre uçak dolulukları İngiltere'de yüzde 95, Almanya'da ise yüzde 91. Paskalya döneminde 1,1 milyon kişiyi tatile çıkardıklarını kaydeden Joussen, bu dönemde İngiltere'deki misafir sayısının 2019'un yüzde 107 üzerine çıktığını söyledi. Paskalya'dan bu yana yaz rezervasyonlarının 2019'daki seviyenin yüzde 117 üzerine çıktığının altını çizen Joussen, "Nisan ayında son dakika rezervasyonları grup genelinde önemli ölçüde yüksek. Hatta bazı pazarlarda (Almanya) 2019'un yüde 60 üzerinde. Tüm bu rakamlar son haftaların eğilimlerini ve tahminlerini doğruluyor. TUI olarak 2022 hedeflerine sadık kalarak 2019 yaz dönemi seviyesine yaklaşmak istiyoruz." dedi.

"Likiditemiz 4,1 milyar euroya yükseldi"

TUI'nin likidite durumundaki pozitif ivmenin devam ettiğini bildiren Fritz Joussen, kullanabilecekleri kredi limitleri bulunmasına rağmen şu anda devlet kredisi kullanmadıklarını ifade etti. Joussen, "Şubat ayında 3,3 milyar euro olan likiditemiz Mart ayında 4,1 milyar euroya yükseldi." ifadelerini kullandı.

"Kredileri geri ödemenin koşulu..."

TUI'nin korona döneminde kullandığı kredileri geri ödeyebilmesinin koşulunun seyahat pazarında istikrarın sağlanması, rezervasyonların artması ve şirketin dönüşümü olduğuna dikkat çeken CEO Joussen, "Adım adım kredi limitlerini iade edip borçlarımızı azaltacağız. Böylece, yeniden büyüme odaklı 'normal' bir şirket olacağız." dedi.

10 kat daha fazla tur ve etkinlik sattı

TUI'nin tur ve aktivite alanındaki büyümesinin sevindirici olduğunu kaydeden TUI CEO'su Fritz Joussen, açılan destinasyon sayısının artmasının pozitif etki yarattığını hatırlattı. Bu nedenle 2022'nin ilk çeyreğinde sattıkları etkinlik ve tur sayısının bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla 10 kat artarak 1 milyona ulaştığını söyleyen Joussen, TUI Collection'ın yeniden faaliyete başladığını ve bünyesindeki ürün sayısının 350'den 650'ye çıkarıldığını bildirdi.



Bu Haber 04.05.2022 - 11:47:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.