TUI'den 40 saate varan gecikmeler, EasyJet'ten 200'ü aşkın uçuş iptali

TUI'den 40 saate varan gecikmeler, EasyJet'ten 200'ü aşkın uçuş iptali

İngiltere'nin önde gelen tur operatörleri ve hava yolu şirketleri TUI ve EasyJet uçuş iptalleri ve 40 saati bulan uçuş gecikmeleri ile gündemde.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere merkezli tur operatörü ve hava yolu şirketi EasyJet, 26 Mayıs'ta 200'ü aşkın uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı. Şirketten yapılan açıklamada, iptallerin IT sorunu nedeniyle yaşandığı ileri sürüldü.

10 binlerce turist mağdur oldu

Yaşanan iptaller nedeniyle 10 binlerce İngiliz turistin büyük hayal kırıklığı yaşadığı ve sosyal medyadan EasyJet'e tepki gösterdiği bildirildi. Daha önce de personel yetersizliği nedeniyle çok sayıda uçuşu iptal eden EasyJet'in mağdur olan yolculara tazminat ödemek zorunda kalacağı öğrenildi.

TUI'den 40 saate varan uçuş gecikmeleri

EasyJet'te yüzlerce uçuş iptal olurken TUI'nin uçuşlarında da büyük gecikmeler yaşandı. Edinilen bilgiye göre, TUI'nin Cardif-Zante uçuşlarında 40 saate varan gecikmeler yaşandığı belirtildi. Benzer şekilde, Ibiza ve Dalaman uçuşlarında ise 24 saati aşan gecikmeler oldu.

TUI'den yapılan açıklamada, son günlerde uçuşlarda yaşanan gecikme nedeniyle yolcularımızdan özür dileriz. İngiltere'nin en büyük tatil şirketi olarak önceliğimiz misafirlerimizi güvenli bir şekilde tatile çıkarmak. Bu nedenle tatilleri iptal etmiyoruz. Uçuş gecikmelerini en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz." denildi.



Bu Haber 27.05.2022 - 14:40:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.