TUI Yunanistan’daki otellere ne kadar ön ödeme yaptı?

TUI Yunanistan’daki otellere ne kadar ön ödeme yaptı?
Bir yandan yeni bir devlet yardımı almak için görüşmeler yürüten TUI Grubu, bir yandan da Yunan otellerin ödemelerini gelecek yıla erteleyerek nakit çıkışını azaltmayı hedefliyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yaşadığı mali sorunları devlet yardımları ile aşmaya çalışan TUI, Yunan otellerin 2020 ödemelerini 2021'e erteleme kararı almış, bu da otelcilerin tepkisiyle karşılanmıştı.

Ödemelerin yüzde 75’ini 2021’e ertelemeyi teklif etti

Yunan otelcilere, ''Alcaklarınızın yüzde 25'ini 15 gün içinde ödeyeceğiz. Kalan kısmın yüzde 37,5'ini 2021 yılın mart ayında, yüzde 37,5'ini ise nisan ayında ödeyeceğiz'' diyen TUI'nin teklifi Yunan otelciler tarafından tepkiyle karşılanmış ve 30 milletvekili hükümete mektup yazarak paraların ödenmesi için TUI'ye baskı yapılmasını istemişti.

Otel ödemelerini misafirin ayrılmasından 60 gün sonrasına kadar uzatan TUI'nin halihazırda eleştirilerin hedefinde olduğu, ödemeleri 2021 yılının mart ve nisan ayına ertelemesinin ise bardağı taşırdığı yorumları yapılmıştı.

‘’Yunan otellere 252 milyon euro ön ödeme yaptık’’

Konuyla ilgili Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan bir TUI yetkilisi ise, Yunan otellerle görüşme halinde olduklarını ve bir çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. TUI yetkilisi, ''Bizimle çalışan Yunan otellerin yarısından fazlası yeni ödeme koşullarına göre düzenlenmiş sözleşmeyi kabul etti. TUI 2020 sezonunda Yunan otelcilere 252 milyon euro ön ödeme yaptı. Bu miktarın 3'te 2'si ya oteller açılmadığı ya da kısa yaz sezonunda gelen az sayıdaki misafirden dolayı eritilemedi.'' dedi.

‘’Nakit akışını disiplin altında tutmaya çalışıyoruz’’

Geciken otel ödemelerinin yapılan ön ödemelerin yarısından az olduğunu kaydeden TUI sözcüsü, ''Dahası, TUI şu anda bu ön ödemeleri geri istemek yerine, bunları gelecek yıla taşıyor. 2021 yaz sezonunun neye benzeyeceği netleşene kadar nakit yönetimimizi disiplin altında tutmaya çalışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 20.11.2020 - 10:40:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.