TUI üçüncü desteği de aldı, toplam tutar 5,8 milyar dolara yükseldi

TUI üçüncü desteği de aldı, toplam tutar 5,8 milyar dolara yükseldi
Dünyanın en büyük seyahat grubu TUI, Alman devletinden 1,8 milyar euro kredi daha sağladı. Şirketin bugüne kadar aldığı devlet yardımı 4,8 milyar euroya (5,8 milyar dolar) yükseldi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs nedeniyle krize giren ve nisan ayında 1,8 milyar euro, ağustos ayında ise 1,2 milyar euro devlet desteği alan dünyanın en büyük tur operatörü TUI, 1,8 milyar euroluk üçüncü destek için de anlaşmaya vardı. Böylelikle, TUI'nin bugüne kadar Alman devletin aldığı toplam destek tutarı 4,8 milyar euroya (5,8 milyar dolar) yükseldi.

Hissedarlardan da para topluyor

TUI'nin aldığı son 1,8 milyar euroluk kredi paketinin 1,3 milyar eurosunun devletten, 500 milyon eurosunun ise sermaye artışıyla hissedarlardan toplanacağı açıklandı. Avrupa'da ikinci korona dalgasının başlamasının ardından ne yaz tatillerinde beklediğini bulan, ne de kış sezonu için umut gören TUI, yeniden yardım çağrısında bulunmuştu.

Mordashov daha fazla para yatıracak

Reuters, Alman Ekonomik İstikrar Fonu'nun (WSF), anlaşmanın bir parçası olarak TUI'nin hava yolu ve paket tur ayağından hisse alacağını yazdı. Öte taraftan, yüzde 25'le halihazırda şirketin en büyük hissedarı durumundaki Rus milyarder Alexey Mordashov'un şirkete daha fazla para yatırmaya hazır olduğu kaydedildi.

Almanya’da en büyük yardımı alan ikinci şirket

Şu ana kada TUI, Almanya'da Lufthansa'nın ardından (9 milyar euro) en büyük devlet yardımını alan ikinci şirket konumunda. Alman devleti, verdiği kredi karşılığında Lufthansa'nın yüzde 20 hissesine sahip oldu.



Bu Haber 03.12.2020 - 09:08:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.