TUI Travel misafirlerden 'tavsiye' ücreti almaya başlıyor

TUI Travel misafirlerden 'tavsiye' ücreti almaya başlıyor

TUI Travel, bundan böyle acentelerden tavsiye alan misafirlerden satın alınan turla orantılı olara
k 'tavsiye ücreti' alacak.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, 17 Mayıs'tan itibaren seyahat acenteleri aracılığıyla tavsiye verdiği misafirlerinden 39 euroya kadar ücret tahsil edecek.

''Sabit oranlı hizmet ücreti'' olarak tahsil edilecek olan tavsiye ücreti, 499 euroya kadar olan seyahatler için 15 euro olacak. Planlanan turun fiyatı arttıkça, alınan tevsiye ücretinin fiyatı da 39 euroya kadar çıkacak. Bunun yanında, tatil planı yapan kişi ek bagaj kaydettirmek veya otele spor ve wellness rezervasyonu yapmak istediğinde fiyat daha da yükselecek.

DER Touristik başlatmış

Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, tur operatörü DER Touristik 2020 yılının kasım ayından beri bunu uyguluyor. DER Touristik'te 'tavsiye' hizmet bedelinin 500 euroya kadar olan turlar için 15 euro olduğunu belirten gazete, misafirlerin özel isteklerine bağlı olarak bu tutatın 49 euroya kadar çıkabildiğine dikkat çekiyor.

Tüketici Merkezi: Kabul edilemez

Ancak Baden-Württemberg Tüketici Merkezinden Oliver Buttler, acentelerin yükümlülüğü olan tavsiye için para almalarının kabul edilemez olduğunu savundu. Seyahat acentelerinin müşteriye paket tur düzenlemek için zaten bir komisyon aldığını kaydeden Butter, şirketlerin korona senesindeki kayıplarını müşterilere yıkmaya çalışmasının tartışmalı bir durum olduğunu kaydetti.



Bu Haber 26.04.2021 - 09:22:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.